Crònica de l’acte “Un nou cicle per un país lliure”

Actualitat

El passat dissabte 21 de gener, passada l’Assemblea de socis, Òmnium Cerdanya vam celebrar, al Teatre Municipal d’Alp, l’acte ‘Un nou cicle per un país lliure’. Hi va participar Blanca de Llobet, membre de la Junta Directiva d’Òmnium Cultural,  Liv Hallum, músic acordionista vinculada a la cultura pirinenca, Nathan García, veí de Cerdanya i afectat per la crisi de l’habitatge, Nati Bover, presidenta de l’Associació de Bars i Restaurants de Cerdanya i, com a moderador, Miquel Spa, periodista de Regió 7 i Diari de Girona.

Es va generar un debat a partir de preguntes que va formular el moderador a cadascun dels participants. La participació del públic present, va ser molt interesant i ens vam emplaçar a continuar debaten alguns dels temes que van sorgir: l’habitatge a preus abusius i la repercussió d’establir-se a Cerdanya persones que volen fer d’aquest territori el seu projecte de vida; la precarietat laboral i les poques possibilitats de treball en sectors que no siguin l’hostaleria i l’esport, conseqüència de la fugida a altres indrets per a molts joves cerdans i la dificultat de tirar endavant plans estratègics pensant en tot el territori i la seva gent i no només com un espai de natura i turisme.

Aquests actes es duen a terme arreu del país i estem satisfets del debat que es va crear a l’acte de Cerdanya perquè vam incorporar noves sensibilitats i noves veus, com el jovent organitzat i el teixit empresarial.

A continuació vàrem gaudir d’un esplèndid concert d’acordió amb la Liv Hallum.

Es va acabar el matí amb un vermut per a tots els participants i assistents, donant peu a l’intercanvi d’opinions entre ponents i participants.