Partits, sindicats i diverses entitats s’afegeixen a la convocatòria de manifestació d’Òmnium, a Badalona

Actualitat

,,,

Òmnium Cultural al Barcelonès Nord presenta avui, dimarts 6 de juliol, a un quart de vuit del vespre a la seva seu (carrer de la Costa, 13) la manifestació del proper 10 de juliol, que amb el lema “Som una nació. Nosaltres decidim” se celebrarà a Barcelona. La manifestació començarà a les sis de la tarda a Diagonal amb passeig de Gràcia, a Barcelona.??En el decurs de la roda de premsa es faran públics els suports a la manifestació dels tres exalcaldes de Badalona (Màrius Díaz, Joan Blanch i Maite Arqué) i es presentaran les adhesions que s’estan rebent des de Badalona. Fins al moment (al vespre es presentaran actualitzades): 

Orfeó Badaloní, Círcol Catòlic, Síndic de Badalona, Badalona contra el càncer, Festa Nacional dels Països Catalans, PSC, ERC, CDC, UDC, ICV, EUiA, Els Verds, Ciutadans de Badalona, CUP, CCOO, UGT, AV Centre, AV Dalt la Vila, AV Manresà, Club Natació Badalona, Consell de la Joventut de Badalona, CASiP, Amics de la Música, Alternativa Jove, JERC, Centre Parroquial Sant Josep, Amics del Teatre Zorrilla, La Xarxa, Club Joventut Badalona, Casal C. Claramunt, El Badiu – produccions audiovisuals, la Sargantana, La Badalonense, Aspanin, Bataneu, Amics…

Un representant de cadascun dels partits, sindicats i entitats adherits serà present a la roda de premsa, que acabarà amb una foto de família per demostrar la unitat i la força que, també a Badalona,  té la manifestació.

Òmnium Cultural, davant de l’enèsima retallada de l’Estatut de Catalunya, ara a mans del Tribunal Constitucional espanyol, pren el repte d’organitzar i convocar una gran marxa ciutadana, immediata, unitària i massiva, per demanar respecte a la voluntat del poble català i per defensar el dret a decidir. Òmnium Cultural considera que tot i les diferents visions sobre l’autogovern i sobre l’Estatut aprovat el setembre del 2005, amb aquesta manifestació ens unim davant d’una demanda legítima i compartida: el nostre dret a decidir com a poble. L’entitat està convençuda que una resposta immediata és una de les maneres de ressaltar la fermesa i coherència del poble català en la defensa dels seus drets.??Òmnium Cultural considera històric el suport que a nivell de Badalona està rebent la manifestació i que quedarà palès a la roda de premsa.

?Òmnium Cultural al Barcelonès fa una crida a tots els ciutadans de la comarca a assistir dissabte a la manifestació i els convida a anar-hi junts: es quedarà dissabte a un quart de sis a l’estació de Pep Ventura.