L’Ateneu Sa Fera Ferotge posa en marxa la cooperativa de treball comunitari

Actualitat

.

L’Ateneu Sa Fera Ferotge de Blanes, adjudicatari del Projecte Lliures 2022, es posa en marxa per la creació d’una cooperativa de treball comunitari.

Lliures significa una ajuda per l’impuls per aquesta cooperativa de treball que s’està gestant a partir dels diferents col·lectius de l’Ateneu. D’aquesta manera, es podrà garantir la dedicació del nombre necessari de persones per a la coordinació de l’equip de voluntariat, el manteniment de l’horari diari d’obertura, la continuïtat dels serveis oferts fins ara. La idea és que aquesta cooperativa aglutini i se centri a donar servei a cinc dels eixos de treball més destacats de la seva trajectòria històrica en el treball comunitari i d’autogestió (des del 2008):

– Consolidació de l’economia circular: compartir, reutilitzar, llogar, reparar… tota mena de material.

– Potenciar el servei de bar i de cuina de les espigoladores (recuperació i distribució d’aliment per preus populars).

– Donar suport en assessorament legal i en tràmits burocràtics.

– Gestió comunitària amb la gent gran.

– Potenciar els tallers vivencials de català.

El suport de Lliures, a més, permet a Sa Fera disposar dels recursos necessaris per desplegar el Taller vivencial de català per a persones adultes, un dels eixos de treball destacats de la cooperativa. A través d’un enquadrament multidisciplinari, que inclou l’educació, la cultura popular, la mediació social i comunitària i la cohesió social, aquest taller vol promoure els vincles veïnals, fer xarxa i millorar les oportunitats de les persones participants a partir de la llengua.

Actualment, el taller funciona exitosament i hi comencen a haver noves propostes per desenvolupar aquest curs 2023. Per un costat, es vol fer un recopilatori de totes les fitxes educatives i de les activitats que s’estan portant a terme per poder-ho editar i distribuir en format llibre. Aquesta idea pretén ser una eina de difusió i de suport per engegar nous tallers arreu del territori. A més, s’estan entaulant converses amb l’Associació de Veïns de la Plantera (veïnat de Blanes) per impulsar uns cursos de català durant l’estiu, un format de tallers, converses i activitats a l’aire lliure i per grups de nivell molt bàsic de la llengua.