“Un país en el nou món global”, per Vicent Partal

Actualitat

L’Associació Flama del Canigó, que aplega a la gent que va iniciar la tradició de baixar la Flama en relleus des del Canigó, és qui es cuida a partir d’enguany d’una de les rutes més destacades d’arreu dels Països Catalans, en la qual es recorre més de 150 kilòmetres en relleus.

 Partal: “En el món s’estudia el model català a internet”

Catalunya no disposa de grans empreses multinacionals capdavanteres en internet. Tampoc de cap altra gran empresa que lideri el sector d’una forma indirecta. En canvi, però, és un dels països del món més potents a nivell internauta. Amb aquesta idea força, el director de Vilaweb, Vicent Partal, ha reflexionat sobre les capacitats i les oportunitats de la llengua catalana a internet en el marc de la conferència ‘Un país en el nou món global’, impartida a Òmnium Cultural de Mataró ahir dijous, dia 17. Partal ha detallat l’“enorme força” del català a internet, que tot i ser la llengua número vuitanta-vuit del món, se situa entre les vint i trenta llengües més importants a la xarxa.
“L’internet en català funciona i funciona molt bé. La nostra presència a la xarxa és ja normal i les empreses internacionals aposten per aquesta llengua perquè saben que hi ha un mercat que ho demana”, ha destacat. Partal ha destacat que aquesta presència s’ha fet “amb un treball de sota mà, sent innovadors i un país modern”. “Internet no té pressions polítiques ni pressions econòmiques, és per això que ja som un país independent virtual”.
El popular periodista ha acabat animant a tots els assistents a votar en la consulta de diumenge com un “exercici de normalitat democràtica”. “Hem de tenir un discurs de què som nosaltres al món, votar a les consultes no deixa de ser una potent manera de fer-ho”, ha sentenciat.