La Flama del Canigó es distribueix per tot el Maresme

Actualitat

,,,

La Flama del Canigó es distribueix a la comarca del Maresme a través de tres grans focus principals,

Al Baix Maresme, la Flama arriba a les poblacions de Montgat i Tiana de mans de l’entitat Festa Nacional dels Països Catalans, de Badalona. A Montgat, està previst que arribi cap a les vuit del vespre. La lectura del manifest, a la Riera d’en Font, precedirà la lectura del pregó de les festes del barri de Sant Joan.  A Tiana, igual que a Montgat, la Flama arribarà a la Plaça de la Vila cap a les vuit del vespre de la mà de Saltamarges BTT Tiana. Enguany, l’Agrupació Artística El Casal serà l’entitat encarregada de llegir el manifest. La festa acabarà amb la tradicional coca i el cava.

Pel nord, a l’Alt Maresme, la Flama entra per Malgrat de Mar i per la riera d’Arenys.

A Malgrat de Mar, el Grup Excursionista Malgratenc (GEM) és l’encarregat no només de fer arribar la Flama a Malgrat de Mar, sinó que també la reparteix a les entitats vingudes dels pobles veïns, com ara Tordera, Santa Susanna o Calella. Normalment es fa una cercavila pel municipi per acabar fent la part més important de l’acte a la platja, on s’hi llegeix el manifest, s’hi fa un sopar a base de carn a la brasa i s’acaba amb alguna actuació musical. Enguany, La Carrau serà el grup encarregat de fer passar una bona estona a totes les persones assistents a l’acte.

A Tordera, arribada de la Flama del Canigó i sardanes a la Plaça de l’Església. A Santa Susanna, aquest any serà el segon any consecutiu que la Flama del Canigó hi arriba provinent de Malgrat de Mar. A Calella, la secció local d’Òmnium Montnegre ha decidit apostar fort per la Flama del Canigó i, juntament amb la Regidoria de Cultura, el Grup Pa, vi i moltó, l’Agrupació Sardanista, l’Associació Sant Quirze, l’ADF Alt Maresme i l’AJAC, s’ha optat per fer tot el gruix de l’acte al passeig de Manuel Puigvert. Aquí s’hi llegirà el manifest, s’hi encendrà la foguera, s’hi farà un sopar a la fresca i, finalment, es comptarà amb l’actuació musical de Pepet i Marieta. A Sant Cebrià de Vallalta, a les 22 hores, revetlla de Sant Joan amb sopar i ball al pavelló esportiu municipal.

A Arenys de Munt, la Flama del Canigó hi arribarà des de Vallgorguina cap a les 19 hores, a la Plaça de l’Església. Allà podrem gaudir de les peces que interpretarà la Cobla Ciutat Iluro. Tot seguit es llegirà el manifest a càrrec de la Colla Gegantera d’Arenys de Munt, s’encendrà la foguera i es continuarà amb les sardanes per acabar amb la ballada de la dansa d’Arenys de Munt. A Arenys de Mar, la Comissió de la Flama del Canigó d’Arenys de Mar serà l’encarregada de portar la Flama a les 9 del vespre als jardins del Xifré. Abans, però, l’hauran anat a buscar a Vallgorguina i l’hauran deixat a la veïna localitat d’Arenys de Mar. Tot seguit es llegirà el manifest.

A la resta de la comarca, la Flama es reparteix considerablement, inclosa Mataró.

A Llavaneres, L’arribada de la Flama del Canigó, a càrrec de la Secció Esportiva del Casal de Llavaneres, tornarà a ser un dels moments més especials de la revetlla de Sant Joan 2010. Serà cap a les 9 del vespre, a l’esplanada del passeig de Jaume Brutau i, com sempre, donarà pas a un espectacle de llum i color, en homenatge al que representa aquesta nit màgica.

La festa continuarà al Pati del Casal, que serà escenari de la revetlla popular que aquest any organitza la Secció de Festes i Tradicions Catalanes del Casal, amb la col·laboració de la Regidoria de Cultura. Per participar en el sopar popular, cal fer la reserva fins el 16 de juny. El preu és de 31€  per adults i de 10 el menú infantil (fins a 12 anys). Cap a dos quarts de dotze de la nit, es donarà pas al ball, enguany a càrrec de la formació Paradis i obert a tothom.

A Mataró, un any més es rebrà la Flama del Canigó al carrer de La Riera (davant de l’Ajuntament). Abans, però, la Colla Maimakansu, portadora de la Flama, farà una primera parada al carrer de Sant Joan en reconeixement a tots els anys que els veïns d’aquest carrer han dedicat a la Flama.

Un cop arribin a l’Ajuntament, a dos quarts de vuit del vespre, l’Esbart Dansaire Iluro serà l’encarregat d’amenitzar la jornada moments abans que la Colla Castellera Capgrossos pugin la Flama al balcó de l’Ajuntament. Un cop a dalt, la Flama serà rebuda per l’alcalde i representants de diverses entitats que llegiran el manifest. A baix, el cantautor mataroní Genís Mayola dirigirà una petita selecció de cançons escollides especialment per a aquesta jornada.

A Vilassar de Mar, el Centre Excursionista de Vilassar de Mar i el Corriol són els encarregats d’organitzar una bicicletada popular per anar a buscar la Flama del Canigó a Dosrius, on arribarà cap a les 19 hores.

A Premià de Mar, un grup de persones vinculades al Centre Excursionista han quedat el dia 23 a les 17 hores a la Plaça dels Països Catalans (Foneria) per anar fins a Dosrius a buscar la Flama del Canigó en bicicleta (BTT). Un cop a Premià, s’encendrà una traca amb la Flama del Canigó.

A Dosrius, són molts els municipis veïns que s’apropen fins aquí per a recollir la Flama. És tota una referència.