Òmnium i Miquel Català lliuraran a Brussel·les els 30.000 suports recollits a través d’oficialitat.cat

Actualitat

Les caravanes dels diferents equips de foc de Tradicat partiran del Coll d’Ares a les 5 de la tarda per tal de repartir la Flama del Canigó. Així doncs, el díptic informatiu recull les rutes del Moianès, La Pobla de Lillet, la de Vic, la de Manlleu, la d’Osona Sud, la de La Garrotxa-Cabrerès i la del Vallès Oriental-Maresme.

La campanya de sensibilització i pressió per a la plena oficialitat del català a la UE ‘EL CATALÀ, PROPERA LLENGUA OFICIAL A LA UE’ arriba a la seva etapa final, complint amb els seu compromís de vigència durant un any i culminant amb la fi de la presidència espanyola de la Unió.

Aquest matí, Miquel Català, impulsor de la campanya i Muriel Casals, presidenta d’Òmnium Cultural i màxima representant de l’entitat que li dóna suport, han presentant en roda de premsa els resultats de la campanya i han detallat el lliurament dels suport al Parlament Europeu.

La campanya tenia l’ambiciós objectiu d’assolir l’oficialitat del català tot i que es tenia consciència de les dificultats de fer-ho possible. En aquesta fase del projecte, amb més de 30.000 suports recollits, és responsabilitat de l’organització donar-li al màxim de repercussió i efectivitat possibles. Per això, es farà lliurament dels suports a Brussel•les en un acte en en què hi estan convidats tots els eurodiputats catalans, i en el qual ja han confirmat la seva assistència Raül Romeva, Ramon Tremosa, Maria Badia i Oriol Junqueras, màxims representants dels grups que ja havien mostrat el seu suport a la campanya. D’aquesta manera Òmnium i Miquel Català volem passar el testimoni al Parlament Europeu de la voluntat de milers de ciutadans europeus.

El dia abans del lliurament, 20 de juny, Miquel Català portarà els suports de París (Casa de la Generalitat) a Brussel·les en bici, 300km que suposen el tram final dels esforços dipositats en la campanya.

Aquest migdia es tancarà el formulari d’adhesió a oficialitat.cat amb una xifra que s’espera que fregui les 32.000 signatures.

Vegeu en el document adjunt tots els resultats i detalls de l’arribada en bici a Brussel·les.