Crònica Correllengua 2022

Actualitat

Aquest any ha estat el barri de Montbau qui ha acollit és actes del Correllengua Horta-Guinardó.

L’acte central va començar a les 5 de la tarda de dissabte 15 amb els balls que ens van oferir els gegants de Montbau: en Cebrià i la Justina. Després vam seguir ballant, petits i grans, amb l’actuació de Noé Rivas i les seves cançons d’ara i de sempre.

Va arribar el torn de la participació amb el joc que havia ideat l’Hèctor Glaría en què, entre tots i totes i amb l’ajut d’unes imatges, vam endevinar què s’amagava sota uns acrònims.

Després els dimonis de Montbau van fer un bateig de foc a tota la canalla que s’hi va atrevir i va arribar la Flama de la Llengua amb la lectura del manifest escrit aquest any per en Vicent Partal i que ens recorda la figura de Joan Fuster, a qui es dedica aquest any el Correllengua, i la seva obra “Nosaltres, els valencians”.

Va finalitzar l’acte amb un concert de jazz a càrrec d’una representació de la Big Band de Montbau.

Tot plegat en un ambient distès i festiu, amb força afluència de públic i molta participació.

Però n’hi ha més: del 10 al 21 d’octubre hi ha hagut l’exposició “Joan Fuster” a la biblioteca de Montbau i divendres 21 s’hi va fer un acte amb una lectura de textos escrits per participants del grup “Xerrem” de Sant Genís dels Agudells sobre els seus “jardins secrets” i una conferència “Jo, l’intelectual. Centenari de Joan Fuster” a càrrec d’Oriol Izquierdo.

I no oblidem que el Correllengua és viu durant tot l’any amb el compromís de cadascú amb la nostra llengua.