Primer sopar Estellés a les Corts

Actualitat

Finalment i després de cinc anys intentant-ho hem aconseguit celebrar un Sopar Estellés a les Corts.

En principi l’havíem de dur a terme a la plaça de les Ceràmiques Vicenç, però la possibilitat força alta que plogués ens va fer prendre la decisió de fer-lo en un espai tancat. Com que el Sopar l’hem organitzat conjuntament amb l’Ateneu Popular de les Corts vam parar taula al local del carrer Galileu 252.

Vam ser poc més d’una trentena de persones que vam poder gaudir d’una recepta valenciana, un bon arròs amb peix i també de la poesia de Vicent Andrés Estellés.

Com ja deveu saber els Sopars Estellés són una trobada que s’organitza cada any per recordar la figura del poeta Vicent Andrés Estellés. La proposta s’inspira en els Burns supper (festa on els escocesos recorden el poeta Robert Burns), i combinen poesia i gastronomia en un ambient festiu i popular, el marc més adient per recordar el poeta de Burjassot. Des de l’any 2010, diverses poblacions tant al País Valencià com al Principat o les Illes Balears celebren al llarg del mes de setembre les seves trobades d’homenatge al poeta.

I un cop vam acabar de sopar, Els Palanca ens van oferir un concert de diferents poemes musicats com ara “Els amants” d’Estellés, una versió de Batiscafo Katiuscas d’Antònia Font o poemes de Papasseit entre d’altres.

Una jornada rodona que esperem poder repetir l’any vinent!