Recordem Llums de Llibertat 2022

Actualitat

El passat 30 d’octubre i dins el marc de ‘Llums de Llibertat’ organitzat per Òmnium Pla de l’Estany i amb la col·laboració de l’Ajuntament de Porqueres, va tenir lloc a la Plaça Major de la vila un acte a fi de commemorar els fets de l’1-O del 2017 que enguany ha fet cinc anys.

 

Com sabem, malgrat l’assetjament d’un Estat repressor, els catalans vam organitzar democràticament, celebrar i guanyar un referèndum per la independència de Catalunya. El protagonisme fou principalment dels ciutadans organitzats i aquests mateixos ciutadans som els que avui, malgrat la sistemàtica repressió de l’Estat, mantenim la flama encesa de la reivindicació nacional.

*

Aquest va ser, doncs, l’esperit de les celebrades i compartides paraules adreçades a la concentració per part de les membres de la Junta d’Òmnium Pla de l’Estany, en començar l’acte.
A continuació, ens van fer ‘bocabadar’ les artistes de ‘Cia Estampades’ amb les evolucions en suspensió de FAR, un espectacle de llums i dansa aèria, que van començar l’espectacle amb les següents paraules: Volaran conquerint espais inaccessibles i fent reviure històries i racons oblidats. Un raig de llum emergeix de la foscor, el faroner encén la maquinària… Tanmateix, eteri anunci de les ‘Llums de Llibertat’.
El grup Udol de Llop i el seu concert, ens van amanir la jornada amb cançons versionades i alguna de pròpia.

Després de l’art de la política vam seguir amb l’art popular més genuí: no ens podríem estar de viure la catarsi col·lectiva que promet l’acompanyament del ritual del rom cremat.

En definitiva, una jornada per recordar.