Montserrat Recasens, cap del Servei de les Biblioteques Municipals de Tarragona, Premi el Balcó 2022

Actualitat

Òmnium Cultural del Tarragonès atorga el 45è Premi el Balcó a Montserrat Recasens, cap tècnica del Servei de Biblioteques Municipals de Tarragona.

En la reunió celebrada aquest dimecres, 7 de setembre, el jurat d’aquesta 45a edició ha decidit atorgar el guardó d’aquest 2022 a Montserrat Recasens per la seva tasca al capdavant de la Biblioteca Municipal Pepita Ferrer de Torreforta, pel foment de la cohesió social als barris de Ponent, per la seva gestió dels serveis públics orientada cap a la igualtat d’oportunitats, per l’impuls a l’accés a la cultura i la llengua catalana en sectors socials de gran diversitat i pel compromís amb un model de ciutat digna, humana i sostenible.

El jurat d’aquesta edició està format per Zacarías Henar Moros, president d’Òmnium Cultural del Tarragonès; Pau Ricomà Vallhonrat, alcalde de Tarragona; Ricard Lahoz Avendaño, periodista i Premi el Balcó 2020; Mariona Giralt Miquel, sòcia d’Òmnium Cultural del Tarragonès, i Júlia Cantons Romero, secretària d’Òmnium Cultural del Tarragonès.

El lliurament del Premi tindrà lloc el dimecres, 21 de setembre, als jardins del Teatre Metropol de Tarragona. El Premi el Balcó, que atorga anualment Òmnium Cultural del Tarragonès, té l’objectiu de reconèixer la tasca d’una persona o entitat del Tarragonès que s’hagi distingit pel servei i la projecció de país en l’activitat social, cultural, científica, esportiva, política, etc. Aquest guardó honorífic és un dels projectes històrics de l’entitat i es concedeix des de l’any 1978.