Comunicat agost 2022

Actualitat

Ara sí! Per a molts finalment ha arribat el període de vacances i amb ell el temps per dedicar-lo especialment al lleure, als projectes personals, per compartir-lo amb la família i amb amics.

Bones vacances! Després de dos estius de conviure amb la por de la pandèmia, encarem les d’aquest amb certa normalitat, encara que sigui perquè la gravetat de les conseqüències de contraure el virus ha disminuït. Bon estiu!

Des de la Junta d’Òmnium de Sants-Montjuïc fem un balanç positiu dels mesos que portem d’any i d’una bona part de l’execució del Pla de Treball en moments polítics i socials convulsos.

Ens queden, però grans reptes, els més propers són commemoracions reivindicatives: la diada nacional de Catalunya de l’onze de setembre, el 5è aniversari de l’u d’octubre… Convindrà que en aquesta desconnexió necessària no ens oblidarem que les xifres de les persones represaliades no fa més que augmentar. Són ja més de 4.200 les persones comptabilitzades en un context de vulneració sistemàtica dels drets fonamentals, de plena actualitat de l’escàndol del Catalangate, de les clavegueres de l’estat… que coincideix, perquè no reconèixer-ho, amb un moment confús i de falta d’objectius clars a les files nacionalistes.

La defensa de l’escola catalana, l’actitud personal per la normalització i extensió de l’ús del català en tots els àmbits no tenen treva com tampoc la resposta al deteriorament que la situació social requereix en forma de xarxes de la nostra solidaritat

.Sòcies i socis i simpatitzants d’Òmnium us convidem a viure aquest període amb goig i responsabilitat. A participar de les festes majors dels nostres barris, dels llocs d’estiueig i a tornar amb força per reprendre la tasca inacabada d’aconseguir la República Catalana, per a nosaltres, pet als nostres fills i néts i per a tantes persones estimades que ens han deixat i es mereixien veure culminar els esforços i la lluita!

Ens veiem al setembre!

Junta d’Òmnium Sants-Montjuïc,