Òmnium Tarragonès organitza un debat obert per aportar propostes per al futur del català

Actualitat

El debat comptarà amb la participació de la filòloga tarragonina Marina Massaguer

Les propostes recollides al debat s’inclouran a les propostes pel Pacte Nacional per la Llengua


Òmnium Cultural del Tarragonès fa una crida a la ciutadania a participar al Debat sobre Llengua que celebrarà el dilluns, 20 de juny, amb la filòloga Marina Massaguer. L’objectiu d’aquesta trobada és conèixer, compartir i proposar noves iniciatives per part dels ciutadans perquè el català sigui fort en tots els seus àmbits. Les conclusions que sorgeixin del debat s’incorporaran a les propostes que Òmnium Cultural presentarà al Pacte Nacional per la Llengua.

Des de principis d’any, un grup d’experts han estat treballant per fer una diagnosi de la situació del català, han elaborat propostes concretes dirigides a les institucions i també d’altres perquè la societat civil s’empoderi i tingui un paper actiu. Aquests informes es poden consultar a la pàgina de ‘Propostes per al futur del català’ d’Òmnium.

El debat tindrà lloc a la sala d’actes de la Cambra de Comerç de Tarragona el dilluns, 20 de juny, a les 18.30 h. En aquesta trobada, oberta a tothom, es tractarà de manera global l’estat de la llengua catalana i comptarà amb la participació de la filòloga tarragonina Marina Massaguer, qui explicarà les seves aportacions a l’informe ‘Llengua, demografia i diversitat social’ d’Òmnium. A continuació, hi haurà un torn obert de paraula i els assistents podran debatre i proposar les seves iniciatives per impulsar el català.

Òmnium Cultural creu que davant la situació actual del català, ha arribat el moment de donar un nou impuls a la llengua catalana, i per fer-ho cal la implicació de tothom. Per això, l’entitat és arreu del territori organitzant trobades i debats amb la ciutadania per conèixer, compartir i proposar noves iniciatives perquè el català sigui fort en tots els seus àmbits.

Els informes ja elaborats pels experts, juntament amb les noves propostes i incorporacions sorgides dels debats que se celebraran al territori, s’incorporaran a les propostes que Òmnium Cultural presentarà al Pacte Nacional per la Llengua