Òmnium Solsonès impulsa un debat obert per aportar propostes per al futur del català

Actualitat

Les propostes recollides als debats s’inclouran a les propostes pel Pacte Nacional per la Llengua

Dilluns 27 de juny a les 7 del vespre a la sala Francesca de Llobera del Consell Comarcal

Òmnium Solsonès fa una crida a entitats, empreses, professionals i ciutadania en general a participar al debat sobre llengua que celebrarà aquest mes de juny.

L’objectiu d’aquesta trobada és conèixer, compartir i proposar noves iniciatives perquè el català sigui fort en tots els seus àmbits. Les propostes que sorgeixin dels debats s’incorporaran a les propostes que Òmnium Cultural presentarà al Pacte Nacional per la Llengua.

El debat porta per nom “Propostes per al futur del català” i tindrà lloc al Consell Comarcal (Sala Francesca de Llobera), el dilluns, 27 de juny, a les 19 h. En aquesta trobada, oberta a tothom, es tractarà de manera global l’estat de la llengua catalana. 

A Òmnium Cultural creiem que davant la situació actual del català, ha arribat el moment de donar un nou impuls a la llengua catalana, i per fer-ho cal la implicació de tothom. Per això, l’entitat és arreu del territori per conèixer, compartir i proposar noves iniciatives perquè el català sigui fort en tots els seus àmbits.

Des de principis d’any, un grup d’experts han estat treballant per fer una diagnosi de la situació del català, han elaborat propostes concretes dirigides a les institucions i també d’altres perquè la societat civil s’empoderi i tingui un paper actiu. Aquests informes es poden consultar a la pàgina de ‘Propostes per al futur del català’ d’Òmnium.

Els informes ja elaborats per experts, juntament amb les noves propostes i incorporacions sorgides dels debats que se celebraran al territori, s’incorporaran a les propostes que Òmnium Cultural presentarà al Pacte Nacional per la Llengua.