El Baix Llobregat rep la Flama del Canigó

Actualitat

Són molts els Equips de Foc que, com altres anys, portaran la Flama del Canigó al Baix Llobregat perquè il·lumini tot un munt d’activitats impulsades per entitats i associacions de tota mena. Aquí tens un petit recull que anirem actualitzant a mesura que rebem la informació de cada població de la seu territorial d’Òmnium Baix Llobregat Delta (Gestora):

  • Viladecans : la Pl. de la Vila acollirà els actes principals amb la rebuda de la Flama (20 h aprox.) i la lectura del missatge de la Flama d’enguany. A continuació, tindrà lloc l’encesa de la foguera i l’inici del correfoc. 

Descarrega el cartell de la Flama 2022 de Viladecans amb tota la programació dels actes.

  • El Prat de Llobregat : La UEC del Prat s’encarregarà de portar la Flama al Prat  a les 18 h i juntament amb altres entitats locals han programat un munt d’activitats.

Més informació sobre les activitats previstes de la Flama 2022 del Prat, aquí.

  • Sant Boi de Llobregat : els actes a Sant Boi començaran a la Pl. de l’Ajuntament amb la rebuda de la Flama ( sobre les 19 h aprox.) i finalitzaran amb la Revetlla de Sant Joan ( 20.30 h) que enguany es celebrarà a l’Ateneu Familiar, amb la col·laboració de l’AEiG Sant Ramon Nonat.

Descarrega el cartell de la Flama 2022 de Sant Boi, amb l’horari i les detalls de totes les activitats previstes.

  • Sant Climent de Llobregat : Focs de Sant Joan de Sant Climent de Llobregat, un dels equips de foc degà del país, arribarà a Sant Climent a les 21 h després de recollir la Flama al cim del Canigó i repartir-la per tot el país, en una ruta de 260 km amb bicicleta. 

Descarrega el cartell de la Flama 2022 de Sant Climent . I aquí tens la ruta de Focs de Sant Joan de Sant Climent que farà enguany repartint la Flama des del Pirineu fins a Sant Climent.

  • Gavà : més de quinze entitats gavanenques rebran la Flama d’enguany amb diversos actes com la Rebuda de la Flama ( 20.30 h) a la Rambla amb Ctra de Sta Creu de Calafell, la lectura del manifest ( 20.45 h) a la Pl. Josep Tarradellas, i encesa de la foguera i revetlla (22 h) a la Pl. de Jaume Balmes.  

Aquí tens el cartell de la Flama 2022 de Gavà amb totes les activitats programades.

  • Castelldefels : les activitats començaran a les 19h a la Pl. de l’Església amb la rebuda de la Flama i seguiran al Parc de la Muntanyeta amb una revetlla popular a partir de les 20 h.

Descarrega el cartell de la Flama 2022 de Castelldefels amb les activitats detallades.

  • Begues : A Begues comencen ben d’hora amb les activitats del Temps de Bruixes. Es tracta de tot un seguit d’actes que fan que la celebració de la Flama i la Nit de Sant Joan sigui una festa ben màgica: recollida d’herbes remeieres, taller d’escombres de bruixes, ball de bruixes, rebuda de la Flama, revetlla popular i encesa de la foguera.

Descarrega el cartell del Temps de Bruixes de Begues amb el detall de totes les activitats organitzades.

Allà on siguis : pots consultar el mapa de la Flama del Canigó per trobar la població més propera on es celebra aquesta festa del Països Catalans.

La Flama del Canigó és la festa d’encesa dels Focs de Sant Joan arreu dels Països Catalans. El 23 de juny la Flama del Canigó baixa d’aquest cim, des dels seus dos vessants i centenars d’equips de foc la distribueixen arreu dels Països Catalans seguint moltes i diverses rutes. Comença així la celebració d’una festa ancestral que és també un símbol de germanor entre tots els territoris de parla catalana (Coneix la Flama del Canigó).

T’hi esperem!