EXIGIM LA LLENGUA CATALANA COM A REQUISIT A L’ADMINSITRACIÓ PÚBLICA

Actualitat

Davant la noticia apareguda avui al diari Segre referent al concurs per cobrir la plaça de tresoreria de Diputació de Lleida sense considerar el requisit de la llengua catalana per participar-hi, volem mostrar la nostra sorpresa i preocupació per aquesta renúncia a la defensa de la necessitat de coneixement de la llengua del país per exercir funcions en l’administració pública catalana.

 

En un moment en què la nostra llengua està rebent un atac constant per tal de fer perdre les posicions que s’havien fermat des del consens social i polític, no es pot permetre, en cap cas, una autorenúncia d’aquest tipus.

 

No hi ha cap justificació vàlida per tal de no incloure el requisit de coneixement del català per a la participació en el procés de selecció de personal, i molt menys en un personal qualificat que per força ha de tenir un contacte constant amb la resta d’administracions, legislació i administrats en els quals el coneixement de la llengua esdevé imprescindible per evitar situacions, fins i tot, de discriminació o pèrdua d’eficiència.

 

L’ús del català en totes les administracions públiques és una exigència permanent de la nostra entitat per garantir els drets lingüístics en tots els àmbits, per això ens preocupa de manera extrema que sigui una institució catalana la que, de manera voluntària, faci una renúncia d’aquests tipus, quan existeix el consens polític i social d’exigir a les administracions i institucions estatals que prevegin el coneixement del català com a requisit per al nomenament de personal amb servei a Catalunya.

 

Encara resulta més sorprenent la justificació de la renúncia en el fet que es pretén assegurar l’eficiència tècnica en el desenvolupament de les funcions. Estem convençuts que aquesta eficiència tècnica (que evidentment és imprescindible) es pot aconseguir des del cos d’habilitats que ja exerceixen al país i que poden complir el requisit de la llengua.

 

Així doncs, exigim una rectificació i la inclusió del requisit del català per a la participació en el procés de selecció per a la plaça de tresoreria de la Diputació de Lleida.