Xavier Antich: “Som davant d’una autèntica operació d’estat per combatre un moviment polític i social”

Actualitat

El president d’Òmnium exigeix transparència i responsabilitats al més alt nivell: “Pedro Sánchez no pot seguir amagant-se darrere de comissions cosmètiques”


Barcelona, 6 de maig de 2022- El president d’Òmnium Cultural, Xavier Antich, ha assegurat que “som davant d’una autèntica operació d’estat per combatre un moviment polític i social” com és l’independentisme, un cas d’espionatge que vulnera múltiples drets fonamentals i que “està completament fora del dret internacional”. Antich ha assenyalat Pedro Sánchez com “el màxim responsable d’un espionatge polític  sense precedents”, “no pot fer veure que no en sabia res”, i ha demanat transparència i que s’assumeixin responsabilitats al més alt nivell: “Pedro Sánchez no pot seguir amagant-se darrere de comissions cosmètiques que només fan que afegir més confusió i  evidencien la vulneració flagrant de drets fonamentals”.

Antich ha recordat que 20 dies després que Citizen Lab demostrés espionatge il·legal contra 65 representants de l’independentisme “encara no tenim ni una sola explicació convincent per part del govern espanyol fora de quatre declaracions absurdes”. “La compareixença ahir de la directora general del CNI és vaga, opaca, plena d’indefinicions i no s’adequa als estàndards de claredat, accessibilitat, i de protecció dels drets individuals que exigeixen els tractats internacionals ratificats fins i tot per l’estat espanyol”, ha dit. A més, el president de l’entitat ha assegurat que les explicacions del CNI no protegeixen ni garanteixen la protecció dels drets dels afectats: “ens deixen a tot nosaltres en una injustificable situació d’indefensió”. “El Catalana Gate és una violació de drets humans fonamentals”, ha sentenciat. 

El president d’Òmnium s’ha concentrat avui al costat de les víctimes del Catalan Gate a les portes de l’Hotel Vela de Barcelona, coincidint amb les jornades del Cercle d’Economia on hi ha assistit, entre d’altres, el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, per protestar per l’opacitat i l’immobilisme de l’Estat espanyol vint dies després de l’esclat del cas d’espionatge conegut més gran de la història: el Catalan Gate.