L’escola Montessori, l’escola Schola i l’Institut La Serreta participen en la Mostra Sambori

Actualitat

El passat dijous 5 de maig l’institut La Serreta va acollir la Mostra Sambori Òmnium que convidava els centres de Rubí participants del Sambori.

Sambori és un projecte d’Òmnium Cultural que fomenta l’emancipació cultural, el sentiment de pertinença comunitari i l’ús de la llengua catalana a partir del recull i la posada en valor de propostes audiovisuals, teatrals, literàries i/o plàstiques de creació i autoria col·lectives a l’aula d’escoles i instituts de Catalunya, defensant la cultura com una eina de transformació social generadora d’oportunitats educatives.

En total, a Rubí han participat 3 centres educatius amb un total de 478 alumnes. En aquesta trobada, la Schola, la Montessori i La Serreta, van mostrar i explicar els projectes presentats a la Mostra: Illes del món, de la Schola, #MontessoriSomriu, de la Montessori i Paraules viscudes de La Serreta. Els projectes es poden consultar al canal de Youtube d’Òmnium Rubí

A banda de la trobada local, el 13 de maig tindrà lloc la Festa Sambori, que serà la culminació de la Mostra Sambori, on 11.187 alumnes de primària, secundària, batxillerat i cicles formatius de 154 centres d’arreu dels Països Catalans, han presentat 249 obres d’autoria col·lectiva i en llengua catalana, produïda durant aquest curs escolar. A la festa hi haurà tallers de circ, de teatre, d’audiovisuals, d’il·lustració, de graffiti, de música i literaris, tot amanit amb animació ambulant i música. A la cloenda, hi haurà un agraïment del president d’Òmnium Cultural, Xavier Antich, i el reconeixement de les obres mencionades.