El testimoni d’Ousman Umar colpeix el públic a la presentació del llibre “Des del país dels blancs”

Actualitat

La presentació del llibre d’Ousman Umar Des del país dels blancs, que va tenir lloc el passat dijous 24 de març al Kiosk del Rec d’Igualada, va aplegar una quarantena de persones que van escoltar de primera mà el calvari viscut per l’autor durant la seva fugida de Ghana per l’Àfrica quan només tenia 12 anys, les peripècies del trajecte en pastera i la dura experiència als carrers de Barcelona fins a trobar uns pares adoptius.

L’acte, organitzat per Òmnium Anoia i presentat per Francina Gabarró, no va ser només una presentació d’un llibre, sinó una reflexió profunda sobre el fet migratori i el xoc lingüístic i cultural entre dues societats tan diferents. Ousman Umar també va explicar la tasca que estan realitzant des de l’ONG NASCO per proporcionar ordinadors i educació als nens petits de Ghana i oferir-los l’oportunitat de rebre formació i informació. Va cloure l’acte un animat torn de preguntes i intervencions d’un públic entregat i colpit pel relat d’Umar.


Exposició de Joan Triadú, a l’Empremta

“A dins de classe soc feliç…” és el títol de l’exposició amb motiu del centenari del naixement de Joan Triadú que ja es pot visitar a la sala l’Empremta d’Òmnium Cultural (carrer de Santa Maria, 12) de dilluns a divendres, de 19 h a 20.30 h, fins al 13 de maig.

L’exposició està formada per 16 plafons amb reproduccions de documents i fotografies que repassen la biografia de Joan Triadú, i és de caràcter itinerant. Joan Triadú i Font (1921-2010), escriptor, crític literari i pedagog, va tenir un paper clau en la lluita antifranquista i va participar en diversos projectes culturals del segle XX com les revistes Ariel i Serra d’Or, el diari Avui o el mateix Òmnium Cultural.