Col·labora amb el Voluntariat per la llengua!

Actualitat

Òmnium Cultural treballa per fomentar la llengua catalana i una bona manera de fer-ho és col·laborar com a voluntari en el programa del Voluntariat per la llengua

Una llengua és viva si la gent la parla, si la gent la fa servir. Si no, té les hores comptades. És en l’ús social on se situa l’indicador de la salut d’una llengua. A Catalunya, el millor exemple del creixement del català rau en el programa Voluntariat per la llengua (VxL). Aquest programa va néixer com a experiència pionera el 2003 al Consorci per a la Normalització Lingüística de Cornellà de Llobregat i va ser impulsat per la Secretaria de Política Lingüística i, des d’aleshores, ha superat les 150.000 parelles.

El Consorci per a la Normalització Lingüística ( http://www.cpnl.cat ) és l’entitat que gestiona el programa Voluntariat per la llengua que consisteix en practicar el català a través de la conversa. Es basa en la creació de parelles lingüístiques formades per una persona voluntària que domina la llengua catalana i que es troba, de manera presencial o virtual, amb una persona aprenenta que té uns coneixements encara bàsics de la llengua i que té ganes de parlar-la millor.

Si parles català habitualment, participa en el programa com a voluntari/voluntària!

  • Ajudaràs l’aprenent o aprenenta a llançar-se a parlar en català i a adquirir més fluïdesa.
  • Facilitaràs que estigui en contacte amb la societat i la cultura catalanes.
  • T’adonaràs que pots parlar en català amb persones que no el parlen habitualment però l’entenen.
  • I no cal que tinguis cap titulació. No són classes de català. 

Si estàs interessat contacta amb [email protected] (si vius a Castelldefels, Gavà, Sant Boi i Viladecans) o [email protected] (el Prat de Llobregat).

Participa-hi!