Activitats de març

Actualitat

L’acte més destacat del mes de març va ser la visita de l’exconseller, Joaquim Forn a la seu d’Òmnium Selva interior de Santa Coloma de Farners, en el marc dels actes de lliurament de Premis La Falç 2021. Forn actualment és vocal de la Junta directiva nacional d’Òmnium Cultural com a membre de l’equip de Xavier Antich, el nou president que ha rellevat Jordi Cuixart.  Després de signar en el llibre d’honor i compartir algunes vivències com a conseller i de la posterior repressió i empresonament, es va dirigir a l’Auditori on va celebrar-se una xerrada-col·loqui moderada pel periodista Francesc Solà centrada en la visió de la situació política del país. Aquesta activitat va ser coorganitzada amb El Ressò, l’ANC, el Consell per la República i l’Ajuntament de Santa Coloma de Farners. Des de la nostra territorial d’Òmnium volem agrair totes les parts que han fet possible aquest acte i a les 150 persones que ens van acompanyar al llarg del dia. 

En la línia cultural de presentacions, el 4 de març a la sala de conferències de la seu d’Òmnium Selva interior va tenir lloc la presentació del curtmetratge Bernadeta i de la novel·la homònima del periodista de ràdio, cineasta, escriptor i gestor cultural Mateu Ciurana. El relat del llibre comença on s’acaba el curt: la investigació de la mort de la noia en circumstàncies raríssimes, i està situat en una localitat fictícia anomenada Banys de La Selva. L’acte va ser presentat per Elisenda Gómez i va comptar amb la presència de l’autor.

En la línia reivindicativa, el 2 de març, Òmnium va  sumar-se les concentracions “No a la guerra” en solidaritat al poble Ucraïnès i totes les víctimes de la seva invasió. Així mateix, va fer una crida a participar a les activitats amb motiu del Dia de la Dona el 8 de març, presencialment i per les xarxes.


Entre els propers actes programats, a part del cicle CineXic (diumenge 10 de març a Santa Coloma, La Cellera i Amer), volem destacar-ne tres. Primer, en Martí Gironell farà dues presentacions del seu nou conte “Un talp” a Caldes i a Santa Coloma (falta concretar dates);  el  21 d’abril tindrem una sessió de contacontes per adults a càrrec d’Inès Macpherson; el 23 d’abril, la Diada de Sant Jordi, que tindrem la parada de llibres a la seu de Santa Coloma, activitats que anunciarem a les xarxes. També l’exposició “60 anys de lluita i compromís” que fa un recorregut a la trajectòria d’Òmnium Cultural des de la seva fundació l’any 1961. Estarà instal·lada a la Casa de la Paraula, del 30 d’abril al 15 de maig.