Joves d’Òmnium es reuneixen en una segona trobada a Manresa

Actualitat

Després d’un novembre ple d’activitats i amb una valoració molt positiva dels i les participants del programa, el Quedem? encara la recta final de l’any amb activitats ben nadalenques!

Manresa ha acollit aquest cap de setmana la Segona Trobada de Joves d’Òmnium; la primera va tenir lloc ara fa un any a Comarruga. Es tracta d’un espai de formació i reflexió que, alhora permet als socis més joves de l’entitat crear xarxa amb gent de la mateixa edat i de diferents territoris.

Una trentena de joves d’arreu de Catalunya i alguns de les Illes Balears van passar el dissabte i el diumenge a l’alberg de joventut de Manresa on, després de la salutació del president d’Òmnium Bages Jaume Puig, van tenir lloc diverses taules rodones. Sota el títol “Catalunya i els Països Catalans”, Jaume Hortolà, de l’Associació Cultural Cívica Tirant Lo Blanc; Toni Trobat, de l’Obra Cultural Balear; i Àlvar Thomas, sociòleg, van posar en qüestió el concepte de Països Catalans. La jornada va continuar amb la projecció de la pel·lícula Catalunya sota España i amb les reflexions de la seva directora, Isona Passola, i del periodista Francesc-Marc Àlvaro. Els participants van poder gaudir d’una visita guiada pels carrers de Manresa i van descobrir, així, alguns detalls de la localitat on es trobaven.

Mònica Sabata, presidenta de la Federació d’Organitzacions Catalanes Internacionalment Reconegudes (FOCIR); Joaquim Boixareu, membre de la junta de FemCat, Fundació Privada d’Empresaris; i Àngel Cortadelles, director general de relacions internacionals de la Generalitat de Catalunya. La trobada es va tancar diumenge abans de dinar amb una sessió de conclusions encapçalada per Joan Abellà, vicepresident d’Òmnium Cultural, i Toni Reig, membre de la junta nacional.

També van tenir lloc altres activitats per afavorir la coneixença i l’intercanvi d’experiències entre els participants durant els diferents moments de convivència del cap de setmana.