Òmnium debat els reptes de futur de l’entitat en la primera trobada nacional de les seves juntes

Actualitat

,,,

Sota el lema “Entre tots fem Òmnium”, el passat 21 de novembre es van reunir a Barcelona, al Col•legi Major Sant Jordi, bona part dels membres integrants de les juntes directives que formen l’entitat. Més de 130 persones de la Junta Directiva nacional i de les juntes territorials que, reunides per primera vegada, van compartir els plantejaments respecte de l’entitat i van debatre les seves claus de futur. Tal com va expressar Jordi Porta, “hem de poder reflexionar sobre l’entitat però també fer una aportació a la reflexió sobre la cultura i sobre el nostre país”.

La jornada, que es va dividir en una fase de treball per a grups reduïts i una de plenari en la qual es van posar sobre la taula les conclusions extretes dels debats. Tal com es va remarcar a la benvinguda, encapçalada pels vicepresidents Joan Abellà i Vicent Sanchis i pel president Jordi Porta, l’objectiu de la trobada no era prendre decisions concretes, sinó crear un espai que permeti a Òmnium encarar amb la màxima claredat els seus plantejaments de futur.

Alguns dels temes debatuts van ser el coneixement i l’ús de la llengua catalana en una societat marcada per la globalització dels mitjans de comunicació i de difusió cultural; la cohesió social interna d’una col·lectivitat que té una composició complexa pel que fa a la procedència; o la promoció de les manifestacions culturals que fan servir la llengua com a vehicle d’expressió a través de la literatura, la música, els mitjans de comunicació o la xarxa.

Tal com resumia Vicent Sanchis en el moment de la clausura, l’entitat ha viscut una gran transformació en els darrers vuit anys, i ara “estem en el nostre millor moment”. Aquesta trobada nacional ha de permetre afrontar els reptes de futur, enfortir els lligams territorials i enriquir l’entitat amb les opinions de tots els seus directius, que de forma voluntària fan que cada dia Òmnium sigui més gran.