Crònica de la Presentació del llibre “ENLAIRA LES ALES” de Rosa Vendrell Miret

Actualitat

Dijous, 20 de gener, a dos quarts de set de la tarda, a la Lleialtat Santsenca es va fer la presentació del llibre ENLAIRA LES ALES, amb la seva autora Rosa Vendrell Miret.

L’acte va ser organitzat per Òmnium Sants Montjuïc; sempre fidel a salvaguardar la llengua, vetllar per la cultura i fer país.

Vam trobar una escriptora molt propera, que ens parlava de la seva vida, del seu poble i de la seva gent; tot desgranant el contingut del seu llibre fent-nos viatjar en les seves 5 etapes:

-”Les memòries líquides”

-”Pensat, escrit i publicat”

-”La noia que no duia calces i altres relats”

-”Llenca’t al buit i se t’obriran les ales”

-”Jo canto, tu cantes, elles canten”

 

El plantejament del llibre és original, el text amè, reivindicatiu i el tractament feminista flueix en tot el relat.

La seva exposició va ser una xerrada-taller, on el públic es transformava en un element dinàmic, participatiu; fins i tot estenent unes imatges de dones anònimes i famoses, com si estenguessin la roba al sol. Tot això creava una atmosfera lila, embolcallada d’una música popular, coneguda, que prenia vida en la nova lletra d’una cançó (es cantava a ritme de “garrotín”):

Som gent de pau, som gent de pau,

ens encanta la cultura,

Òmnium, Barcelona, Sants.

Som gent de pau, som gent de pau,

ens encanta la cultura,

Òmnium, Barcelona, Sants

………………………………………………….

Les paraules, les imatges i els colors, junt amb tota la passió de comunicadora i dinamitzadora social es reflecteixen en aquest llibre. En ser una autoedició finançada per la mateixa autora al 100%; després de la presentació qui va voler adquirir el llibre, ENLAIRA LES ALES, ho va poder fer, de tu a tu, amb la signatura personalitzada de la Rosa Vendrell.
El públic assistent, una vintena de persones, va sortir molt satisfet i sorprès d’aquesta presentació, que va ser reivindicativa, original i engrescadora.