Cuixart: “El català ha de ser la llengua habitual de les empreses i els comerços del país”

Actualitat

Òmnium i la Cambra de Comerç de Barcelona signen un conveni on es conjuren a impulsar l’ús del català a les empreses i el comerç 


Barcelona, 12 de febrer 2022.-  El president en funcions d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, s’ha reunit aquest dissabte amb la presidenta de la Cambra de Comerç de Barcelona, Mònica Roca i Aparici, per signar un conveni de col·laboració on les dues entitats es conjuren a impulsar l’ús de la llengua catalana al món de l’empresa i entre el teixit productiu. Segons Cuixart, “el català ha de ser la llengua habitual de les empreses i els comerços del país”. Així mateix, ha assegurat que “la societat civil i l’empresa és corresponsable de la defensa dels drets lingüístics i d’aconseguir que el català deixi de ser una llengua minoritzada”

Totes dues entitats han constatat els reptes que el català encara té en el món empresarial i per això es comprometen a crear i impulsar accions i estratègies necessàries per afavorir-ne l’ús. Òmnium i la Cambra han acordat activar una campanya conjunta per difondre l’ús del català a les empreses i els comerços. També posaran a la seva disposició documents, contractes i plantilles, entre d’altres, sovint difícils de trobar en català, per tal que ho incorporin en els seus procediments administratius. Alhora, treballaran per identificar els principals factors que frenen l’ús del català al món empresarial i diagnosticar les actuacions més prioritàries. El conveni fa “una crida” a les empreses de Catalunya “perquè incorporin el català com a llengua d’ús habitual en les seves relacions internes, així com amb proveïdors i clients. L’acord té una durada inicial de dos anys i preveu la creació d’una comissió paritària de treball i seguiment que es reunirà periòdicament.