Òmnium Cultural Baix Camp, pensant globalment, actuant localment

Actualitat

La capital de la Catalunya del Nord serà escenari el proper 7 de novembre d’un conjunt d’actes en record de la firma del Tractat dels Pirineus, que ara fa 350 anys va suposar la cessió del Rosselló i part de la Cerdanya a França. La commemoració es planteja altament reivindicativa, però també festiva. Com és tradicional tindrà lloc també la cloenda del Correllengua organitzat per la CAL i Òmnium Cultural pren enguany un paper més important en la commemoració.

Des d’Òmnium Cultural Baix Camp volem donar suport aquelles iniciatives que promoguin la cultura i els valors solitaris tant a Catalunya com a la resta del món. És per això que, aquest trimestre, hem decidit col·laborar amb dues activitats ben diferents, promogudes per ens públics de la nostra comarca.

La Regidoria de Cultura, Festes i Joventut  de l’Ajuntament de Castellvell del Camp ha organitza la tercera edició del  Concurs Literari "El Portal", al qual han optat autors majors de 18 anys amb obres inèdites. El premi consisteix en un guardó commemoratiu i la quantitat en metàl·lic de 300 €.

El passat mes d’octubre, el jurat, conformat per Josep M. Barenys (membre del Punt de Lectura i escriptor d’afició); Josefina Monné (mestra, llicenciada en Psicologia i psicopedagoga de l’Equip d’Assessorament Pedagògic) i Josep Ignasi Ravés (escriptor), va atorgar  el Primer Premi del III Concurs Literari a l’obra "El preu de la felicitat" de Ramon G. Reverter de Sant Carles de la Ràpita i una Menció per la seva originalitat a l’obra "El Sentit de la Vida" de Miquel Torres Gascon de Castelló de la Plana.

El proper dia  divendres 13 de novembre, a les 8 del vespre, a la Sala Polivalent de l’Ajuntament de Castellvell tindrà lloc l’acte d’entrega dels premis.  En aquest acte hi haurà la lectura pública de l’obra guardonada, una oportunitat única per conèixer de primera mà una nova obra literària.

Per una altra banda, Òmnium Cultural Baix Camp també col·labora amb una nova edició, la vintena, del Mercat Solidari de Tardor de Reus, organitzat per la regidoria de Solidaritat i Cooperació Internacional.

En aquesta ocasió es recolliran  fons per al Centro de Trabajo Autónomo “Panificadora Semillita”, a través del Centre Llatinoamericà de Reus, una iniciativa que van posar en marxa l’any 2001 per fer front a la crisi econòmica que patia l’Argentina; forners i veïns d’un barri de Buenos Aires es van organitzar a partir del Movimiento de Trabajadores Desocupados de Lanús per crear una font de treball i oferir un servei al propi barri.

A principis del mes d’agost d’aquest any van patir un incendi que va fer malbé pràcticament tota la maquinària i part de l’estructura del forn. Treballadores i veïns es plantejaren un objectiu: posar el més aviat possible la panificadora en marxa.

Així doncs, un cop més us convidem a participar aportant material (Al Centre Cívic Ponent: Avinguda Països Catalans, 106, de les 11h a les 15h i de les 17h a les 21h, del dilluns 26 d’octubre al dijous 5 de novembre) per a ser venut al Mercat i/o comprant-hi, o fer una aportació econòmica 50€, 100€ o una quantitat superior.

Podeu visitar el  XX Mercat Solidari de Tardor a la Plaça Mercadal de Reus el proper dissabte 7 de novembre, durant tot el dia, on hi trobareu tot tipus d’objectes cedits per entitats i particulars.