Inauguració Expo 60 anys d’Òmnium a Les Garrigues

Actualitat

El passat dimarts 1 de febrer es va inaugurar, a les Borges Blanques, l’exposició “60 anys de lluita i compromís”. Aquesta exposició, produïda per Òmnium Cultural per celebrar sis dècades de vida de l’entitat, està ubicada a la Casa de la Cultura (sala Maria Lois) i es podrà visitar fins el dia 13 de febrer.

Òmnium Cultural nasquè l’any 1961 en un moment històric marcat per la censura i la persecució de la cultura catalana. L’objectiu, en aquell moment, era defensar i promoure la llengua i modernitzar la cultura catalana davant la persecució franquista i, des d’aleshores, ha seguit treballant en la de fensa de la llengua i la cultura catalanes, la cohesió social com a eix vertebrador de la societat i els drets i les llibertats de la ciutadania.
Actualment, l’entitat aplega uns 190.000 socis i sòcies, xifra que la converteix en l’associació cívica i cul tural més important de Catalunya i de les primeres d’Europa.


La mostra està formada per 8 tòtems que per mitja de fotografies i textos expliquen la història de l’entitat, a més d’un darrer tòtem que presenta la història de la delegació Lleida-Ponent.
L’exposició va estar a Arbeca del 21 fins el 26 de gener i posteriorment a Juneda del 28 al 30 de gener.