Així va anar l’Assemblea General de socis i sòcies d’Òmnium Osona

Actualitat

El passat diumenge dia 16 de gener vàrem celebrar l’Assemblea General Ordinària pel que fa a la nostra demarcació territorial. Motivat per la situació de pandèmia que estem vivint es va fer de marera telemàtica. En presència de 28 socis i del membre de junta nacional, en Gerard Pijoan, el president Alfred Verdaguer va fer la salutació inicial, va agrair l’assistència dels presents que no els va fa res perdre la matinal d’un diumenge assolellat per seguir el curs de l’ordre del dia fixat. Va tenir un recordatori per en Raimon Casals baixa com a membre de junta i per en Pep Vila, tècnic de la demarcació a qui li han encomanat altres tasques de responsabilitat a la Catalunya Central. Donava també la benvinguda a la Marta Torrecillas, tècnica ara de la nostra seu.


L’acta de l’assemblea anterior es va aprovar per unanimitat així com les candidatures presentades a renovació: La Núria Vila i Cabanas, la Berta Rierola i Carrera, la Carme Baqué i Puig, la Marta Marly i Mallol, la M. Carme Comas i Puigdesens, l’Assun Martínez i Artero, la Magda Codines i Nogué com també la nova incorporació, la Montserrat Aguilar i Martí.


L’Assun Martinez va fer l’explicació de les accions dutes a terme en l’any passat. Es va fer també la presentació del pla de treball elaborat per aquest curs i el pressupost que l’acompanya. El nostre tresorer, en Josep Castanyer va comentar les partides amb més significació, la dotació per l’acció “La paraula del poble” amb 9.600 €, la celebració del nostre cinquantè aniversari amb 15.000 €, per campanyes extraordinàries de mobilització o de llengua amb 15.250 € i la creació de la secció local del Lluçanès amb 3.000 € El total de despeses sumen 79.000 €. Pel que fa al capítol d’ingressos, el 66.000 € que ens venen de Nacional per quotes i també per la renúncia feta a les subvencions, una aportació extra per aquest any de 12.000 € i 1.000 € més que preveiem rebre en concepte de donatius que ens permeten quadrar el pressupost.


En Gerard Pijoan va fer la cloenda, explicant les línies mestres i accions a fer aquest 2022 perquè la llengua, la cultura, la cohesió social ens ajudin en el camí per a tenir el país que tots volem, un país lliure de desigualtats.