Debat sobre l’impacte dels mitjans de comunicació a l’escola

Actualitat

,,,

Els representants de les institucions organitzadores de les Jornades de Periodisme Digital obrien, el passat divendres 16 d’octubre a l’IES Menéndez Pelayo, les conferències, debats i tallers d’unes jornades pioneres en la seva disciplina. S’encetaven dos dies de debat a l’entorn de l’ús del periodisme digital a les aules.

Vicent Sanchis (Òmnium Cultural), Vicent Partal (Vilaweb), Jaume Graells Veguin (Departament d’Educació) i Josep Maria Blanco (UAB) explicaven la necessitat de conèixer els suports tecnològics de què disposa l’alumnat i la necessitat que els professors i mestres acostin l’alumnat a aquests recursos d’aprenentatge amb esperit crític i domini de les eines.

Durant els dos dies, van participar a les conferències professionals destacats com Miquel Calçada, Salvador Cardús, Saül Gordillo, Pitu Martínez, Vicent Partal, Vicent Sanchis i Imma Tubella. A més dels debats, els 110 professors i mestres que van assistir a les Jornades van poder participar també en tallers de ràdio i televisió a les instal•lacions de la Facultat de Comunicació de la UAB.

Algunes de les experiències comentades (Ràdio Tiana, el diari digital de l’IES Sant Agustí, etc.) es poden consultar a la pàgina web de les Jornades. enter les experiènices de referència hi ha, Escoles en Xarxa, el projecte de periodisme digital impulsat per Vilaweb i Òmnium Cultural que connecta, mitjançant un sistema de blocs en línia, centres d’educació primària i secundària d’arreu de Països Catalans.
 

Per a més informació relacionada, consulteu:
La web de les Jornades de Periodisme Digital a l’Escola
Crònica a Vilaweb
Escoles en Xarxa