La Junta d’Òmnium Cultural a les Terres de l’Ebre celebra l’Assemblea General Ordinària en línia

Actualitat

Un any més, l’entitat cultural ha de realitzar l’AGO de l’any 2021 en línia a causa de la situació de la pandèmia. Això, però, no ha estat un impediment per a explicar a tots els socis i sòcies que hi han assistit virtualment la feina feta durant el 2021: una cinquantena d’activitats repartides entre les quatre comarques ebrenques, les quals compten amb més de 3.000 socis i sòcies d’Òmnium Cultural.


El fet més destacat és l’inici de la celebració dels 50 anys que es va iniciar el setembre del 2021 i s’allargarà fins al setembre del 2022. Per aquesta fita històrica es preveu editar un llibre, un documental i fer tot un seguit d’actes de commemoració i celebració. Aquest darrer any també ha estat marcat per la campanya d’Amnistia, la recollida de signatures i la lluita contra la repressió. En l’àmbit territorial es destaca l’entrega del desè Premi Lo Grifonet 2021 a l’ampostina Joana Serret i la posada en marxa del projecte l’Estoneta.


Durant l’Assemblea s’ha detallat el Pla de Treball 2022 que compta amb diferents actes i activitats relacionades amb la cultura, la llengua, la memòria històrica i la defensa dels drets civils i polítics, l’educació, la cohesió social i l’enfortiment de l’entitat. També s’ha presentat el Pressupost 2022 per poder dur a terme totes les activitats previstes, un pressupost que prové íntegrament de les quotes i donacions dels socis i sòcies.


Finalment, el tresorer i membre de la Junta Nacional d’Òmnium Cultural, Òscar Gimeno ha fet la cloenda de l’Assemblea explicant l’horitzó que albira l’entitat pel conjunt del país i els reptes que s’hi presenten.