Òmnium Berguedà celebra la seva assemblea general i renova la meitat dels càrrecs de la junta de l’entitat

Actualitat

El Casal Cívic de Berga va acollir aquest dijous 20 de gener l’Assemblea General d’Òmnium Berguedà, que se celebra anualment, i que va servir per renovar la meitat de la junta, i aprovar el pla de treball i el pressupost de l’entitat per al 2022.

Xavier Salas, el nou secretari de la seu territorial, va ser l’encarregat de conduir l’assemblea. 

La presidenta va presentar la memòria d’activitats realitzades durant el 2021, un any en què Òmnium Berguedà ha seguit creixent en socis i ha arribat als 1800 socis a la comarca. L’entitat fa un balanç molt positiu tenint en compte que durant aquest any passat encara han continuat les restriccions a causa de la pandèmia, i que han condicionat algunes activitats. El tresorer de l’entitat, Marc Vila, ha fet el tancament anual, i ha explicat que amb el pressupost s’ha invertit amb el nou local, i no amb el lloguer d’un espai, com era la intenció a principis de l’exercici. I és que l’ajuntament ha cedit un nou espai a l’entitat. Es va aprofitar per agrair públicament aquest gest i totes les facilitats que s’han posat des del consistori.

Eleccions i canvi a la presidència

Xavier Salas, el secretari de la seu territorial, ha donat pas a les eleccions, que havien de permetre el relleu de diversos càrrecs de la junta, entre ells la presidència. 

Amb 18 vots a favor, 0 en contra, i 0 abstencions, Ignasi Montagut ha estat declarat nou president de l’entitat al Berguedà, entitat que ja coneix gràcies als 2 anys que n’ha estat el secretari i els anys que porta com a voluntari de l’entitat des del 2016.

Per la seva banda, Xavier Giner ha tornat ha ser reelegit com a vicepresident, i Xavier Salas, com a secretari. Han entrat com a vocals Montserrat Soler (presidenta sortint), Erminia Altarriba, Pere Pujols i Xavier Gonzàlez-Costa. Complementen la junta, Marc Vila com a tresorer, i Dolors Ripoll, Jordi Espuña, Moisès Rial, Rafael Martínez i Pere Camprubí, com a vocals.

El nou president, Ignasi Montagut, ha explicat el Pla de Treball per al 2022,  i ha destacat que mantindrà l’essència de tota la feina feta però amb la intenció que les activitats de la seu s’obrin a un públic més jove. A banda, Montagut, ha explicat que l’entitat continuarà duent a terme projectes en l’àmbit dels drets civils i polítics, de la cultura, de la llengua, l’educació i de la cohesió social. Intentant seguir les línies marcades per Montserrat Soler. 

Al final de l’acte, ha intervingut Jordi Arcarons, membre de la junta directiva, que ha estat l’encarregat d’explicar el context polític i social de l’entitat, i de quins són els principals objectius d’Òmnium, en aquest any que acaba de començar.