Tot a punt per la Festa per la Llibertat

Actualitat

El dia 4 de setembre de 2009 es va reunir el jurat del Premi El Balcó – Tarragoní de l’Any 2009 que va decidir concedir el guardó al senyor JOSEP SENDRA I NAVARRO.

Amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya, Òmnium Cultural organitza actes commemmoratius, festius i reivindicatius arreu del territori català sota el nom de Festa per la Llibertat. Aquesta Festa, que arriba enguany a la desena edició concentra els actes més multitudinaris a la captial, Barcelona, però s’estén també arreu del país, amb actes a desenes de poblacions.

Com a novetat, els actes amb motiu de la Diada comencen el dia 10 de setembre a la nit amb les marxes de torxes a Vic (Marxa dels Vigatans), Girona, Olot, Santa Coloma de Farners, Tortosa i Manresa. A Barcelona la marxa de Torxes vindrà companya d’un acte al Fossar de les Moreres amb parlament de Jordi Porta.

Al llarg del dia 11 de setembre moltes poblacions portaran a terme les tradicionals ofrenes florals a Rafael Casanova. És de destacar l’ofrena a la seva tomba a Sant Boi de Llobregat. També s’han programat activitats a les seus d’Òmnium i actes al carrer. Per conèixer on i quan es portaran a terme a cada població feu ús del cercador a la web de la Festa per la Llibertat.

Els actes centrals de la diada a Barcelona inclouen el ja popular Viu l’11 en família!, els jocs pedagògic per a petits i grans que es portaran a terme al passeig Lluís Companys de 10 a 15h. Al migdia (14h), qui ho desitgi podrà participar del dinar popular amb actuació musical del grup de folk Falsterbo Marí. El Tancarà la jornada el multitudinari concert de la Festa per la Llibertat que enguany anirà a càrrec dels grups Mazoni, Gertrudis i La Gossa Sorda. Totes les activitats són obertes i gratuïtes.

Finalment, convidem a tots els socis i simpatitzants a acompanyar-nos en aquests actes de reivindicació popular que es plantegen més reivindicatius que mai sota el lema Som una nació. Nosaltres decidim (Vegeu manifest).

Durant tot el dia podreu parlar amb l’equip tècnic i els membres de la Junta Directiva a la carpa d’Òmnium instal•lada al mig del passeig Lluís Companys