Marató de (Re)voltes a Lleida

Actualitat

Dissabte 27 de novembre, a les 10.30h, iniciem la Marató de (Re)voltes amb l’Espurna passeja pel patrimoni desaparegut del Centre Històric, per aquell existent i per aquell que està en procés de recuperació, a través d’alternatives explicades des dels mateixos veïns i veïnes que les duen a terme, el patrimoni social i viu del barri. Amb la (Re)volta reflexionarem, resignificarem i donarem valor a tots aquests espais que han configurat i defineixen actualment la identitat de Lleida i del barri.

I a les 17 h continuem amb la(Re)volta – La Mariola fent un repàs per la historia recent de la ciutat de Lleida, centrant-nos en els orígens d’aquest barri. A través d’aquest recorregut pel barri de la Mariola, veurem com els seus carrers amaguen les vivències personals dels seus veïns que van lluitar i treballar per aconseguir un barri digne i que va donar lloc al primer moviment veïnal de Lleida.

Les (Re)voltes són itineraris que busquen recuperar, reconèixer i fer d’altaveu de la memòria de les lluites i el present dels barris i pobles, a partir de les històries quotidianes de la gent que hi viu. Un grup divers camina pels carrers i interactua amb les protagonistes d’històries passades i del present amb l’acompanyament del guia i una persona dinamitzadora que facilita la participació.