Òmnium finalitza el curs de Voluntariat per la Llengua a Barcelona amb una trobada
Més d’una vintena de municipis i entitats prenen el relleu de foc a la capital del Baix Camp. Altres municipis com l’Espluga de Francolí (Conca de Barberà) o Valls (Alt CAmp) es desplaçaran al Cim del Canigó per recollir la Flama el dia 22.
Com cada any, el programa “Voluntariat per la Llengua” celebra la finalització del curs amb una festa a Òmnium. A més de donar la benvinguda, el president de l’entitat, Jordi Porta, va destacar que tots aquells que vivim en un mateix país, tot i que tenim un passat diferent i que convivim amb multiplicitat de trets culturals, tradicions i costums, hem de tenir “un projecte comú de futur”; i en aquest punt hi té un paper important la llengua vehicular. Per la seva part, la coordinadora del projecte, Mercè Brasó, va agrair la participació dels voluntaris que han fet de “Voluntariat per la Llengua” un programa “efectiu” –perquè han demostrat que han après a parlar català– i “afectiu” –degut als lligams que creen entre ells–. A més, va recordar que “Voluntariat per la Llengua” és un programa de la Generalitat de Catalunya que executen moltes institucions i entitats diverses, entre les quals es troba Òmnium Cultural.
La trobada, on hi van assistir més de seixanta persones, no només va servir per posar en comú les experiències dels voluntaris, sinó que també va mostrar els resultats dels Grups de Conversa (una iniciativa que Òmnium va engegar fa un any a partir de la idea d’ampliar les parelles lingüístiques a un nombre més gran de persones que es reuneixen un cop per setmana per parlar de diversos temes). Així, els assistents van poder veure un vídeo que recollia la simulació d’un programa de ràdio fictici que van protagonitzar els participants dels Grups de Conversa. En breu podreu veure el vídeo a Òmnium TV.
Tot seguit es va donar la paraula als participants, que van crear un ric debat amb les seves opinions i les seves vivències. La majoria dels participants van coincidir que el valor afegit del programa és que no només serveix per practicar la llengua, sinó que és una manera d’acostar-se, de primera mà, a la cultura i a la forma de vida a Catalunya.