Jordi Cuixart: “Cal fer front a la repressió des de la unitat, la transversalitat i la determinació”

Actualitat

El president d’Òmnium Cultural fa una crida al sobiranisme a “romandre units” i exigeix la “llibertat immediata” de Josep Costa

El president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha exigit la “llibertat immediata” de l’exvicepresident del Parlament Josep Costa, que aquest dimecres ha estat detingut, pel fet de no haver anat a declarar en la causa per desobediència que implica l’anterior mesa del Parlament. “Cal fer front a la repressió des de la unitat, la transversalitat i la determinació”, ha declarat a les portes del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Cuixart també ha fet una “crida al sobiranisme a romandre units”, i ha recordat que, precisament, un dels objectius de la repressió és “dividir els que lluiten”. 

Cuixart ha lamentat que l’Estat espanyol segueixi vulnerant drets: “Ciutadans que l’únic que han fet és exercir el seu paper parlamentari amb tota normalitat s’han vist detinguts i posats a disposició judicial”. A més, ha dit, això passa en un dia tan simbòlic com aquest 27 d’octubre. “Hem après que no hi ha res casual sinó causal. I estem convençuts que aquesta curiosa manera que té l’Estat de celebrar el 27-O respon a la falta de voluntat negociadora de resoldre el conflicte polític”, ha sentenciat. Sobre això, ha remarca: “No renunciarem a seguir lluitant per la resolució del conflicte polític a través de l’amnistia i l’exercici del dret a l’autodeterminació”.