Sant Cugat del Vallès amb Pau Casals. Els cinquanta anys de la Medalla de la Pau de les Nacions Unides

Actualitat

El passat 24 d’octubre va fer 50 anys que Pau Casals va rebre la medalla de la Pau per part de les Nacions Unides. Commemorar és fer solemnement memòria d’un esdeveniment o d’una persona. És per això que, de forma conjunta, l’Associació dels Amics de la UNESCO, l’Ateneu Santcugatenc i Òmnium Sant Cugat del Vallès, amb la col·laboració del TOT Sant Cugat i Fusió. Música i Dansa, commemorem aquests cinquanta anys i així fer memòria de la catalanitat amb què Pau Casals es va adreçar davant l’Assemblea General de l’ONU l’any 1971. 

Fent memòria del mestratge de Pau Casals, renovem el nostre compromís amb la llengua, la cultura, i la col·laboració de tots, en la memòria del país. Organitzem tres actes per celebrar aquesta commemoració i esperem que us hi apunteu!

  • Conferència: “La significació de la Medalla de la Pau de les Nacions Unides a Pau Casals” a càrrec del Dr. Josep Maria Figueres, professor titular de Periodisme a la UAB i autor de diverses biografies sobre Pau Casals. Tindrà lloc el dijous 28 d’octubre a les 19 h a la Sala d’Audiovisuals del Museu del Monestir de Sant Cugat del Vallès. En acabar hi haurà una actuació musical de la mà del violoncel·lista Carles Servent que interpretarà la Suite no. 1 i El cant dels ocells. Inscripció prèvia. Més informació.
  • Exposició: ‘Pau Casals en 100 llibres’. L’exposició és una mostra bibliogràfica que en el marc de la Biblioteca Central Gabriel Ferrater (av. Pla del Vinyet, 40) s’ofereix en accés obert del 15 de novembre fins a l’11 de desembre. Josep M. Figueres, biògraf de Casals, ha seleccionat un centenar d’obres sobre el genial músic vendrellenc recollides amb la voluntat de mostrar aspectes rellevants de la seva biografia, tan singular. La inauguració de l’exposició serà el mateix dilluns 15 de novembre a les 19 h i en acabar tindran lloc dues visites guiades a través de l’exposició a càrrec de Josep M. Figueres: una a les 19.10 h i l’altra a les 19.30 h. Les visites seran en grups de 10 a 20 persones i per assistir-hi cal inscriure-s’hi prèviament. Més informació.
  • Concert: ‘Pau Casals: en homenatge’. El concert, ofert pels germans Lluís Claret al violoncel i Gerard Claret al violí, amb el pianista Àlex Ramírez, serà una reproducció del Concert que Pau Casals va interpretar el 13 de novembre de 1961 a la Casa Blanca, convidat pel president John F. Kennedy. Interpretaran el Duo per a violí i violoncel en re major de Joseph Haydn i el Trio núm. 1 per a piano, violí i violoncel en re menor, op. 49 de Felix Mendelssohn. Tindrà lloc el dissabte 20 de novembre a les 20 h al Teatre-Auditori Sant Cugat. Comprar entrades. Més informació.