Carregant Esdeveniments

Exposició de llibres sobre Pau Casals: ‘Pau Casals en 100 llibres’

Actes i activitats

Del 15 de novembre a l'11 de desembre de 2021

L’exposició és una mostra bibliogràfica que en el marc de la Biblioteca Central Gabriel Ferrater (Avinguda Pla del Vinyet, 40) s’ofereix en accés obert del 15 de novembre fins a l’11 de desembre de 2021.

Josep M. Figueres, biògraf de Casals, ha seleccionat un centenar d’obres sobre el genial músic vendrellenc recollides amb la voluntat de mostrar aspectes rellevants de la seva biografia, tan singular. L’aplec bibliogràfic no pretén de ser exhaustiu sinó representativa d’un vida. Reuneix els millors i més interessants treballs sobre Casals, en primers i successives edicions i en traduccions alhora que una selecció de comentaris de les mateixes apareguts a la «Guia bibliogràfica de Pau Casals» inclosa al volum Homenatge a Pau Casals (Generalitat de Catalunya, 2020).

Els llibres s’ordenen en vitrines classificats temàticament sota set epígrafs: «Biografies catalanes sobre Pau Casals», «Biografies estrangeres sobre Pau Casals», «Joan Alavedra. Biògraf i divulgador de Casal i autor d’El pesebre», «Casals vist. Llibres de fotografies i imatges», «Casals parla. Llibres d’entrevistes i epistolari», «Bibliografia recent sobre Casals» i «Escriptors i Pau Casals».

La inauguració de l’exposició serà el dilluns 15 de novembre a les 19 h i comptarà amb les intervencions del bibliotecari Luís Julián, el president Amics de la Unesco, Salvador Masip, el comissari de l’exposició, Josep M. Figueres, i Anna Mora i Anna Dalmau, autores d’un dels llibres sobre Casals: Pau Casals i Andreu Claret: Correspondència a l’exili.

En acabar tindran lloc dues visites guiades a través de l’exposició a càrrec de Josep M. Figueres: una a les 19.30 h i l’altra a les 19.50 h. Les visites seran en grups de 10 a 20 persones i per assistir-hi cal inscriure-s’hi prèviament al següent formulari.

Vull assistir a una visita guiada

 

Les entitats organitzadores i col·laboradores de Sant Cugat amb Pau Casals són Amics de la UNESCO Sant Cugat, Ateneu Santcugatenc, Fusió. Música i Dansa, Tot Sant Cugat i el Òmnium Sant Cugat del Vallès.