Inauguració de l’exposició ’50 anys d’Òmnium Tarragonès’

Actualitat

Aquest dijous 14 d’octubre a les 19h, L’Espai Turisme del carrer Major, 37, acull la inauguració de l’exposició 50 anys d’Òmnium Tarragonès, produïda pel Centre d’Imatges de Tarragona / L’Arxiu, en col·laboració amb Òmnium Cultural. 

L’exposició pretén oferir un recorregut per la trajectòria de l’entitat, posant de manifest els canvis que ha sofert la delegació territorial al llarg dels seus cinquanta anys a través de documents, cartells i imatges que reflecteixen la seva història. Mig segle treballant per la llengua, la cultura i el país. 


En el transcurs de l’acte, se signarà el conveni de cessió del fons documental d’Òmnium Cultural del Tarragonès a l’Ajuntament de Tarragona, per a la seva preservació i gestió a l’Arxiu Històric de la Ciutat de Tarragona. El fons documental de l’entitat es compon, d’una banda, de 48 caixes d’arxiu, 329 cartells i 1.133 positius de fotografies, i per l’altra, de 2.170 documents i 13.477 imatges digitals. 


L’acte d’inauguració de l’exposició i de signatura del conveni del fons documental s’emmarca en la programació 14 d’abril de 1931: 90 anys de la Segona República de l’Ajuntament de Tarragona. 


L’assistència és gratuïta i sense invitació prèvia.