Crònica taller literatura

Actualitat

El passat dia 5 d’octubre vam tornar a iniciar el ja consolidat taller literari que organitza Òmnium Sants-Montjuïc a la Lleialtat Santsenca.

Enguany el dediquem a les Dones Premi d’Honor de les Lletres Catalanes amb la nostra benvolguda professora Remei Romanos conduint les classes. Hem de dir que ha estat un èxit aclaparador, ja que en tal sols dos dies les places es van exhaurir.

Cada mes llegirem el llibre proposat per la Remei a fi de comentar-lo tots els assistents durant la sessió següent, a més de conèixer la vida i obra de les autores Premi d’Honor que es mereixen tot el nostre reconeixement ja que només n’han estat 7, les dones guanyadores.

Com que el nostre curs té una durada de 9 sessions, hem inclòs també  dues autores que han rebut el Premi Òmnium a la millor novel·la de l’any; per aquesta raó el dimarts passat vam comentar «Boulder» d’Eva Baltasar, Premi 2020, a la qual ja vam tenir el plaer d’escoltar en la presentació del seu llibre el 28 de setembre. Va ser una trobada molt profitosa i animada amb molta participació comentant diferents aspectes del llibre.

El proper mes de novembre farem la primera gran dona Premi d’honor:  Mercè Rodoreda. I així durant el curs, cada mes farem una gran dona guanyadora d’aquest prestigiós premi.

Clourem el taller el mes de juny amb la guanyadora del Premi Òmnium 2018, Marta Orriols, amb la novel·la « Aprendre a parlar amb les plantes». Us en seguirem informant!