Crònica del vermut amb Pep Lizandra

Actualitat

El passat dissabte 18 de setembre, al Mirador del Roser, a Músser, ens vam reunir una quarantena de persones per fer el Vermut d’Òmnium Cerdanya de setembre i un homenatge al nostre amic, músic, cantaire, acordionista…, però sobretot, persona generosa i compromesa amb el país i el Pirineu, en Pep Lizandra.

Ell, amb la Lluïsa Puig, van anar desgranant i fent un recorregut per la seva vida. Així vam poder saber què el va portar a viure a Músser i la seva inquietud per recuperar la cultura popular del Pirineu. Ens va parlar dels companys que ha conegut en aquest temps i que, juntament amb ell, estan aconseguint aquesta fita.

En Pep no es conforma només en recuperar música, sinó en aportar cançons escrites per ell, així també continua aportant a la tradició popular noves cançons d’actualitat que podran perdurar.

Al vermut hi van venir alguns dels seus deixebles que, en acabar, ens van ajudar a fer uns quants balls populars mentre en Pep tocava l’acordió i d’altres feien el vermut. Tot i la pluja anunciada, el temps ens va respectar al llarg del matí i no va espatllar el lloc tant meravellós en que estàvem situats.

Si t’ho vas perdre, ho pots tornar a veure aquí.