Obert el període per a optar als premis de la 59a Nit de Santa Llúcia

Actualitat

Sortida cultural pel patrimoni romànic d’Osona

Mentre Òmnium ultima els preparatius per a la organització de la 59a Nit de Santa Llúcia -detalls que es faran públics ben aviat-, totes les persones que ho desitgin poden optar als guardons d’aquesta prestigiosa cita de la literatura en català participant als concursos encara oberts.

Les bases per a participar en els tres principals guardons són consultables des d’aquí mateix: 50è Premi Sant Jordi de novel•la, 12è Premi Mercè Rodoreda de contes i narracions i 51è Premi Carles Riba de poesia. Per als dos primers premis els autors poden fer arribar els seus originals a la seu nacional d’Òmnium Cultural.

Pel que fa al Premi Sant Jordi de novel•la, la dotació d’aquesta 50ª convocatòria serà de 60.000 euros, aportats per Fundació Enciclopèdia Catalana i Edicions Proa, en concepte d’avançament de drets d’autor. El termini de presentació clourà el 8 d’octubre de 2009.

El 12è Premi Mercè Rodoreda de contes i narracions està dotat enguany amb 10.000 euros, que aporta íntegrament Edicions Proa. En aquest cas, el termini per presentar els originals acaba el 22 d’octubre del 2009.

Per últim, el Premi Carles Riba de poesia -que enguany arriba a la 51ª edició- està dotat amb 3.000 euros. El 17 d’octubre de 2009 és la data límit per presentar els originals a aquest concurs. Caldrà lliurar els originals a la seu de l’editorial Proa.

Entre els premis més novells de la Nit cal destacar el premi Esport i Ciutadania, un premi de narrativa juvenil dotat amb 4.000€ i atorgat per Òmnium i Fundació FC Barcelona.