Jordi Cuixart: “No renunciem mai a tornar-ho a fer” 

Actualitat

El president d’Òmnium demana més recursos per la cultura en el pregó de la Festa Major de Gràcia 2021, marcada de nou per la pandèmia


Barcelona, 14 d’agost 2021 – El president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha animat a la ciutadania “a pensar quins són els motius que ens emplacen a la lluita. A no renunciar mai al somni compartit, a la victòria, a la llibertat. No renunciem mai a tornar-ho a fer”. Cuixart, pregoner d’enguany de la Festa Major del barri de Gràcia de Barcelona, ha esperonat la societat civil a tornar als carrers i recuperar-los: “motius no ens en falten, hem de recuperar els carrers”.  “Com a activista, animo a cadascú a pensar individualment les motivacions i raons que ens han impulsat i que ens han d’impulsar, de nou a sortir al carrer, reivindicant la nostra veu col·lectiva”, “contra l’obediència, atrevir-se a pensar per un mateix”, ha dit Cuixart.

“Demanem a totes les administracions més recursos públics per la cultura, l’eina més efectiva per combatre el feixisme, la intolerància i el racisme”, ha dit Cuixart des del balcó de la seu del districte de Gràcia. “Que la cultura ho inundi tot! Veritable estructura republicana i base de la civilització”, “cultura contra el fanatisme”, ha sentenciat. Jordi Cuixart ha tornat a situar la desobediència civil i la lluita noviolenta com uns dels instruments més potents que té la societat civil a les seves mans, “també per plantar cara a l’emergència climàtica”: “el món se’ns crema als nassos i sense planeta no hi ha festa que valgui”.

Cuixart ha recordat que és la segona festa major consecutiva marcada per la situació de pandèmia i ha reivindicat l’enorme capacitat de la ciutadania per organitzar-se i superar les situacions més adverses: “en plena crisi de crisis, la humanitat conviu entre el virus de l’egoisme i la capacitat de trobar les respostes més imaginatives”. El president d’Òmnium tampoc no ha oblidat les persones que viuen en risc d’exclusió social, així com aquells que ens han deixat per la Covid 19.

Amb el pregó, Cuixart ha donat el tret de sortida a la Festa Major de Gràcia de Barcelona, el barri on viu, i on també ha tingut un record pels exiliats perquè “no hi haurà cap festa completa fins que no puguin tornar a casa amb les seves famílies”. El president d’Òmnium ha agraït a la Vila de Gràcia que l’hagi triat com a pregoner i ha posat en valor la gran capacitat d’acollida del barri “perquè Gràcia ha estat sempre un exemple de compromís que ha inspirat centenars de lluites compartides arreu del país i més enllà”. I ha desitjat una bona festa major a tots els graciencs i gracienques: “fem-ho amb tota l’alegria, amb tota la felicitat possible, malgrat les adversitats”.