Mor l’activista cultural i lingüístic penedesenc Ricard Serra

Actualitat

Aquest passat dilluns 9 d’agost, ha mort, als 84 anys, Ricard Serra, conegut activista cultural -sobretot en l’àmbit lingüístic- i exregidor precisament de Cultura a l’Ajuntament de Sant Quintí de Mediona, municipi en el qual Serra vivia des de fa molts anys.

Tot i que va néixer a Calafell i va viure anteriorment també al Vendrell, era molt popular a Vilafranca del Penedès, on va fer de mestre a les escoles Montagut i Estalella i Graells.

Llicenciat en Filologia Catalana, Ricard Serra també ha estat un activista i membre d’Òmnium Cultural a l’Alt Penedès, entitat que ha presidit durants uns anys. Va ensenyar també durant anys danses tradicionals, cosa que molts mestres recordaran a l’Escola d’Estiu del Penedès a Saifores, on Serra va ser un dels seus fundadors junt amb la Marta Mata.

També ha estat molt conegut per haver col·laborat estretament amb el Consorci de Normalització Lingüística de Vilafranca. Era voluntari per la llengua i impulsor del Remeiart de Santa Margarida i els Monjos durant les primeres edicions -juntament amb la seva fillola, Piuà López, ‘ànima’ d’aquest certamen.

Des d’Òmnium Cultural del Baix Penedès volem donar el nostre condol a la família i agrair al Ricard tot el que va fer pel nostre país.