L’Observatori de l’Estatut publica noves propostes d’acció davant una possible sentència adversa del TC

Actualitat

,,,

Alfons López Tena, membre de la Junta Directiva d’Òmnium, planteja tots els passos a seguir en el cas d’un referèndum i suma així les seves propostes d’acció a les de Ferran Requejo.

Ara fa una setmana Òmnium posava en funcionament l’Observatori de l’Estatut, un espai virtual d’informació, reflexió i acció al voltant de la implantació del nostre Estatut.

Entre altres qüestions, l’Observatori, aportava la opinió d’experts sobre les temàtiques considerades clau i que, en paraules de Jordi Porta, “cal defensar amb fermesa”: el finançament (a càrrec de Guillem López Casasnovas), el concepte de nació i el debat de la llengua (a càrrec d’Eva Pons), el català a la justícia (a càrrec de Jordi Nieva), les competències (a càrrec de Marc Marsal) i què podem fer després de la sentència del TC (a càrrec de Ferran Requejo).

En aquest darrer punt Ferran Requejo apuntava: Quina ha de ser la resposta de les formacions polítiques i de la societat civil del país si el TC rebaixa encara més el contingut del reconeixement, l’autogovern i la solvència econòmica de Catalunya? (…)1) la internacionalització del conflicte; 2) pràctiques de desobediència civil; i 3) mesures d’insubmissió fiscal.

Alfons López Tena es suma amb propostes d’acció a les reaccions a portar a terme davant la sentència del TC:
Les reaccions institucionals i les populars a la sentència no poden limitar-se a la protesta i a la declaració de rebuig; cal obrir perspectives d’acció política que responguin a la pregunta “i ara, què?”, perquè l’Estatut vigent serà, fem el que fem els catalans, el que surti del Tribunal Constitucional que nomenen els espanyols. És probable que la reacció popular sigui de reclamació d’Estat propi i d’independència, i segur que tant alguns partits com les entitats plantejaran un referèndum. Vegeu des d’aquí l’article sencer.