Carregant Esdeveniments

Òmnium en ruta torna a Calella

Actes i activitats

Dimecres 18 d'agost del 2021, a les 19.30 hores

Òmnium Cultural ha posat en en marxa aquest estiu “Òmnium en Ruta: Fem-nos lliures!”, que enguany tornarà a recórrer desenes de poblacions de Catalunya per plantejar, durant els propers mesos, els principals reptes que es tenen com a país. La caravana d’Òmnium s’instal·larà en places i carrers del Principat, des d’ara i fins a principi de setembre, i farà arribar a tots els racons el triple compromís de l’entitat: construir un país lliure, socialment just, culturalment viu i on ningú no sigui empresonat per les seves idees. Així mateix, reforçarà la mobilització com una de les eines de la societat civil per pressionar els polítics i governants perquè compleixin els seus compromisos envers la ciutadania. Durant la campanya es portaran a terme diferents debats sobre la lluita per l’amnistia i l’autodeterminació, l’ús del català, l’espai audiovisual català, la desigualtat social, la llibertat d’expressió, l’auge de l’extrema dreta o la promoció de la literatura catalana, entre d’altres, i també es commemoraran els 60 anys que enguany celebra Òmnium Cultural.

A l’Alt Maresme “Òmnium en ruta” farà parada al passeig Manuel Puigvert de Calella dimecres 18 d’agost i tindrà la següent programació:

19.30 h Animació infantil: “Les dones i el circ”, a càrrec de la companyia Teatro sobre ruedas
20 h Acte “Per un país lliure, mobilitzem-nos davant el creixement de l’extrema dreta i el feixisme”, moderat pel politòleg Albert Genís i que comptarà amb la participació de Núria Casajuana, advocada; Pol Andiñach, periodista i youtuber; i Gerard Pijoan, membre de la Junta Nacional d’Òmnium Cultural.
21 h Actuació musical amb Maria Dotras i Pep Romaguera.

L’equipament mòbil, inspirat en el bibliobús d’Òmnium dels anys 70, compta amb tres mòduls: un escenari i una graderia per al públic, on es garantiran en tot moment les distàncies. A més, per commemorar els 60 anys de l’entitat també hi haurà diversos plafons informatius que n’expliquen la història i la trajectòria. La campanya es va iniciar el passat 21 de juliol i acabarà el seu recorregut el 9 de setembre, havent visitat una vintena de poblacions.

No t’ho perdis!