Rebuda de la Flama del Canigó 2021 a Cerdanya

Actualitat

El 23 de juny al migdia va arribar, a la plaça de l’Ajuntament de Puigcerdà, la Flama des del cim del Canigó a mans de l’equip de foc de Bellpuig.

Ens vam reunir una quarantena de persones a la plaça, entre elles representants d’alguns municipis i entitats de Cerdanya, per encendre el quinqué, portar la Flama a diversos racons de la comarca i fer possible les fogueres de la nit de Sant Joan. Alguns representants tenien el quinqué de l’any passat, els que s’hi van afegir de nou, Òmnium Cerdanya els en va regalar un.

El manifest d’enguany, va estar escrit per la Daniela Grau, d’Elna, molt vinculada a la Flama i als moviments socials i polítics de la Catalunya Nord.

Els companys de l’equip de foc de Bellpuig, que durant 30 anys han fet arribar la Flama a Puigcerdà, ens van emplaçar a fer un equip de foc de Cerdanya de manera que aquesta comarca, dividida per dos estats, puguem fer el recorregut plegats, en una part dels Països Catalans.

Per això, de cara a l’any vinent, ens proposem per a portar la Flama des del Canigó fins a Martinet, juntament amb les entitats i municipis que ho desitgin. Després, a cada municipi, amb aquelles entitats que hi donin suport, poder fer les fogueres i revetlles tal com ja es fan o animar a què es facin allà a on no hi ha hagut tradició.

També voldríem sumar a totes aquelles persones vingudes d’arreu, perquè la Flama arreli i donar a conèixer la cultura i la llengua dels Països Catalans.