Així va arribar la Flama del Canigó a Sabadell aquest 2021

Actualitat
Aquest 23 de juny, hem tornat a poder rebre la Flama!

Finalment, i malgrat les restriccions sanitàries a causa de la pandèmia, ha estat possible dur la Flama del Canigó a Sabadell, en el marc d’un acte organitzat per la Federació Sabadell Cultura, la Joventut Atlètica de Sabadell i Òmnium Sabadell, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sabadell, i amb la inestimable participació de l’Associació de Veïns de la Creu Alta, el Teatre Sant Vicenç, l’Agrupació de Pessebristes de Sabadell i els Gegants i Capgrossos de de Sabadell.

Amb motiu que enguany la Creu Alta celebra els seus 250 anys d’existència, vam decidir que l’acte havia de tenir lloc en dos espais emblemàtics d’aquest barri: L’Estruch i la plaça de la Creu Alta.

Dos representants de la Junta de Sabadell, Joan Ignacio i Jordi Carbonell, van anar al Parlament a recollir la Flama i la van traspassar als atletes de la JAS que la van dur per tot l’eix central de la ciutat, amb l’ajuda, en el darrer tram, de corredors de la Creu Alta. Amb l’acompanyament de gegants, capgrossos i granotes, la Flama va encendre el peveter a L’Estruch amb parlaments de Ruben Cantó, president de l’AV de la Creu Alta; Carles de la Rosa, regidor de Cultura, i Teresa Mira, presidenta d’Òmnium Sabadell.  A més, Jaume Pont, del Teatre Sant Vicenç, va fer una breu explicació de la història del barri de la Creu Alta, i la tallareta Maria Rosa Cucurull va llegir el missatge de la Flama.

L’acte va ser amenitzat amb l’actuació de Corrandes són Corrandes, grup de música tradicional i improvisada, i es va cloure amb un petit concert dels Poetes del Poble, en concret Lakov RAGE, Paulhead i Acros. Una combinació de música improvisada tradicional i rap que va agradar molt als assistents.

Un cop acabat l’acte, es va dur la Flama a la pl. de la Creu Alta on es va encendre una foguera, molt ben acollida pels veïns.

Gràcies a tothom que ha col·laborat per fer possible la rebuda de la Flama del Canigó!

Aquí teniu un petit reportatge de tot l’acte.