Crònica 3a sortida del Taller d’Història: de la Revolució Industrial a la Catalunya independentista.

Actualitat

El dissabte 19 de juny ens vam retrobar, amb molta il·lusió, el grup del Taller d’Història que tot just havíem clos les sessions teòriques dos dies abans. Ens vam trobar davant de l’insigne edifici de la Pedrera i allà vam repassar bona part del que havíem treballat darrerament: l’Eixample, la unió de la Barcelona antiga amb Gràcia i altres poblacions perifèriques. 

Vam recórrer el Passeig de Gràcia aturant-nos davant dels edificis més emblemàtics i fent un repàs a la darrera etapa estudiada, fent córrer endavant i endarrere el fil històric per trobar aquelles baules que donaven significança als fets esdevinguts fins ara. En aquestes darreres dues sessions, la teòrica i la sortida, el professor Jordi Buyreu ens ha fet fixar la mirada en una sèrie de causes i conseqüències, d’errors i encerts, de fets rumiats i altres d’atzarosos, que ens fan comprendre on som. 

Vam cloure la sortida i el curs seient a la terrassa del també emblemàtic Cafè Zurich i allà, des de la plaça Catalunya, vam viatjar al Pallars perquè, tot conversant, va resultar que una bona part del grup tenia arrels a la comarca nord-occidental i coneixences comunes que tot just es descobrien i el parlar barceloní va esdevenir, una bona estona, parlar pallarès per a gaudi de tots. 

El curs d’Història d’aquesta edició 2020-2021, força alterat per la pandèmia, ens ha donat coneixements, ha despertat curiositats i, el més important, ha fet néixer entranyables amistats!