Cuixart: “Avui els presos polítics som fora perquè l’Estat no ens ha pogut aguantar més dies a la presó”

Actualitat

El president d’Òmnium assegura que “no existeix l’indult que faci callar el poble de Catalunya”

El president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha sortit aquest dimecres de la presó de Lledoners, després de 1.346 nits empresonat, assegurant que “no existeix l’indult que faci callar el poble de Catalunya”. “Avui els presos i les preses polítiques som fora perquè l’Estat espanyol no ens ha pogut aguantar més dies a la presó”, ha advertit des de la porta del centre penitenciari, una vegada s’ha formalitzat l’indult. “Avui sortim d’aquí per donar la cara com estem fent des de fa més de 10 anys en aquest país. No ens han fet callar i no callarem mai, que ningú es confongui”, ha afegit, en una compareixença conjunta dels set presos polítics de Lledoners, en què també ha advertit que l’Estat espanyol els ha hagut de deixar en llibertat “per la pressió d’Europa, però també per la pressió dels catalans i les catalanes”, que durant aquests quasi quatre anys de presó no han deixat de denunciar la presó i la vulneració de drets fonamentals. 

“Ens ho volen fer perdre tot i l’únic que ens han fet perdre és la por. I avui no tenim por, que en prenguin nota”, ha avisat Cuixart. El president d’Òmnium, que ha recordat que va entrar com a president i que n’ha sortit també exercint com a president de de l’entitat, ha assegurat que seguirà “exercint el dret a la manifestació pacífica” i continuarà “exercint el dret a reunió contra tots els poders, el legislatiu, l’executiu i també el judicial” davant de qualsevol injustícia. “No callarem mai i sempre seguirem endavant”, ha remarcat. 

Cuixart, que justament a les portes de Lledoners també ha rebut la Flama del Canigó, ha volgut tenir un record -durant el seu parlament- per a tots els represaliats. “El primer record dels presos i les preses polítiques que sigui pel president Puigdemont, per a Marta Rovira, per a Toni Comín, per a Clara Ponsatí, per a Anna Gabriel, i per a tots aquells que avui estan patint més durament la repressió”, ha afirmat. Per a tots ells, ha dit, “avui no és un dia de renúncia, sinó un dia en què tots els catalans ens reafirmem per no deixar ningú enrere”. Així mateix, Cuixart ha afirmat: “La repressió no ens ha vençut i no ens vencerà”. “Ens ho volien fer perdre tot i l’únic que ens han fet perdre és la por”, ha deixat clar, i ha acabat enviant un missatge al conjunt de la ciutadania de Catalunya i especialment al jovent: “Que ningú ens abarateixi el somni”.