La Flama del Canigó es torna a estendre pels Països Catalans després d’un any marcat per la pandèmia

Actualitat

Més de 35 municipis de les Terres de l’Ebre i el nord del País Valencià rebran la Flama

La Flama del Canigó tornarà a regenerar-se al cim d’aquesta muntanya del Pirineu per encendre les fogueres de Sant Joan, després d’un any marcat per la pandèmia. D’aquesta manera, tornarà a arribar a més de 3.000 punts d’arreu dels Països Catalans sota el lema “La Flama és viva. Viu-la!!”, en un clar missatge de resistència cultural i popular després del coronavirus. En aquest sentit, el president d’Òmnium, Jordi Cuixart, ha recordat que “la Flama del Canigó és mirall d’una societat decidida a compartir la lluita per la llengua i l’escola catalana arreu dels Països Catalans i a protegir els drets humans i els valors universals de llibertat i fraternitat”.

Com cada any, la Flama es renovarà al cim del Canigó, i centenars de voluntaris i equips de foc -amb l’ajuda dels Agents Rurals- la distribuiran arreu dels Països Catalans seguint diverses rutes per tal d’encendre les fogueres de la nit de Sant Joan. Així arrencarà la celebració d’una festa ancestral vinculada al solstici d’estiu que és també un símbol de germanor entre els territoris de parla catalana. Aquest any, la Flama continuarà sent un record per als presos polítics i exiliats, per reivindicar la defensa dels drets fonamentals, i no quedarà al marge del moment d’emergència social que viu el país. Per això, el missatge que acompanyarà l’arribada del foc serà un manifest escrit enguany per Daniela Grau, que destaca que amb la Flama es busca “poder reivindicar, per fi amb normalitat, el que som i el que volem”.

La Flama del Canigó arribarà com cada any a tots els racons dels Països Catalans. Més de 35 municipis de les Terres de l’Ebre i el nord del País Valencià rebran la Flama del Canigó. Un equip de foc d’Òmnium Cultural es desplaçarà fins al punt habilitat a Coll d’Ares per recollir la Flama i la distribuirà en cinc llengües de foc que tindran com a punt d’inici Tivenys, a les 15.30 h. Els equips de les Terres de l’Ebre es distribuiran per les 4 comarques ebrenques i també s’arribarà fins al País Valencià, per fer el relleu a Acció Cultural del País Valencià de Castelló.