Acte de reconeixement als escolars que han participat al Premi Sambori 2020-2021

Actualitat

El divendres 28 de maig s’ha celebrat al Progrés de Martorell l’acte organitzat per Òmnium Pla de Montserrat en reconeixement a la participació d’alumnes i centres educatius al Premi Sambori de narrativa en català. El Premi, amb llarga trajectòria, s’adreça als escolars de primària, secundària i batxillerat. Òmnium Cultural prepara, per al curs vinent, una edició renovada del Premi en la qual s’impulsarà la primera mostra Sambori de creació d’obres artístiques col·lectives en català que fomentin la creativitat tenint present la diversitat a l’escola.

Jordi Morera i Domènec Hernández, membres d’Òmnium, han conduït l’acte, que ha comptat amb la col·laboració d’alumnes de l’Escola de Música de Martorell, que, a ritme de combo, han posat la nota musical.

En el transcurs de la vetllada s’ha fet un reconeixement a l’Escola José Echegaray, l’Escola Mercè Rodoreda, el Col·legi la Mercè, l’Institut Joan Oró i l’Institut Pompeu Fabra de Martorell, que han participat en l’edició 2020 amb un total de 32 alumnes, 4 dels quals (Aina Hernández, Tabitha Siles Judit Rebollo i Olga Garcia) han estat finalistes de la demarcació de l’Hospitalet- Baix Llobregat.

Pel que fa a l’edició 2021, conjuntament amb Martorell, s’ha fet extensiu  el reconeixement a centres educatius d’Olesa de Montserrat, Esparreguera i Sant Andreu de la Barca, poblacions que formen part del Pla de Montserrat recentment constituït.
D’un total de 58 alumnes, Carla Hernández, Aina Mateos, Xavi Moreno, Jan Rius i Oriol Marín, de l’Escola Cooperativa El Puig d’Esparreguera; Hafsa Chahboune, de l’Escola Vicente Aleixandre de Martorell; Júlia Sàbat i Guillem Garrido, del Col·legi Mercè de Martorell, i Emma Villarejo, de l’Institut Montserrat Roig, de Sant Andreu de la Barca, han estat finalistes de la demarcació de l’Hospitalet- Baix Llobregat. Un d’ells, l’Oriol Marín, ha estat tercer classificat en la fase Nacional del Premi Sambori Òmnium 2021 amb el relat El misteri del riu Ter.

A cadascun dels participants se l’ha obsequiat amb una llibreta i un llibre, segons l’etapa educativa (primària, ESO i batxillerat), molt especial editat per a l’ocasió, on es recullen tots els relats (39 de primària, 38 d’ESO i 15 de batxillerat) amb il·lustracions dels alumnes de l’Escola el Pontarró de Martorell.

Jordi Gibert, president de la gestora Pla de Montserrat, ha obert l’acte, que ha registrat una assistència de més de 150 persones. Miquel-Lluís Muntané, membre del jurat nacional de secundària del XV Premi Sambori, ha animat els joves escriptors a cultivar l’art de l’escriptura per aprendre i sentir-se bé. El regidor de cultura, Andreu González, n’ha fet el tancament i ha valorat el mèrit d’Òmnium com a entitat en defensa de la llengua i la cultura del país.

Des d’Òmnium Pla de Montserrat es vol mostrar un agraïment als nois i noies, mestres, centres i famílies per la seva implicació en aquest premi tan especial i encoratjar-los a participar en les pròximes edicions de la Mostra Sambori.

Fotògraf: Llibert Claver.